Foto dana

Proleće u Belom Blatu

Proleće

Živeti u skladu s prirodom i pri tom  uživati u svim blagodetima koje nam daje ta priroda zasigurno  je  težnja svakog čoveka . Posebno onog čiji je životni prostor  ograničen na gusto naseljene gradove. To bi se današnjom terminologijom moglo opisati kao “ povratak prirodi“.

 

Proleće

 

Takvu privilegiju, u svakom smislu te reči, imaju oni koji žive na selu. I,bez obzira na sve poteškoće seosko-radnog života, ti benefiti kao da neutrališu svu težinu tog življenja. Buditi se u osvit zore s prvim zracima izlazećeg sunca , uz prelepu budilnicu-pesmu ptica, osetiti sve mirise prirode, udahnuti svež i okrepljujući jutarnji  vazduh, zaista jeste privilegija. O vizuelnom užitku da i ne govorimo.

 

Proleće

 

Odrastati uz gorostasne topole i vitke jablanove, diviti se “ strašnim“ dudovima, šetati u predvečerja tiha pored omamljujućih bagremova, sedeti ispod miomirisnih lipa, dodirnuti neobične cvetove divlje ruže, piti osvežavajući napitak od domaće zove, posmatrati prelepe cvetno-livadske pajzaže i sve to sublimirati u jedno i jedinstveno iskonsko zadovoljstvo, svakako jeste velika privilegija. Baš zbog svih tih uzusa , a bez obzira  na neke propratne poteškoće poput rinitisa ili blagog peckanja očiju, proleće je ipak najlepše godišnje doba.

 

Proleće

 

Sve ovo, poput vremensko -senzornog kaleidoskopa  možete doživeti kod nas, u Belom Blatu.

N.M.

 

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM