Foto dana Vesti Zrenjanin

Povodom jubileja obnovljena proizvodnja vojničkog hleba, takozvanog taina

Povodom jubileja, sto godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina, ogranak u Zrenjaninu priprema svečanost, koja će se održati 30. septembra.

 

Toga dana biće održana svečana akademija, na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnima, a biće proglašen i najbolji srednjoškolski esej na temu „1300 kaplara“, za koji je konkurs završen. A jedna zanimljiva inicijativa već je u realizaciji.

 

 

ORVS Zrenjanin je, povodom jubileja, inicirao i da se ponovo pokrene proizvodnja vojničkog hleba – taina, koji je za srpskog vojnika bio osnovna hrana u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1918. godine.

Projekat se realizuje usaradnji sa pekarom „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja, gde su ispečene prve promotivne količine po originalnoj recepturi – kaže predsednica ORVS Zrenjanin Tanja Dulović, koja je, na nedavno održanoj izbornoj skupštini Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije, izabrana u upravni odbor republičke organizacije. Ona je i vanredno unapređena u čin rezervnog kapetana artiljerije.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ova Tanja ima veze sa artiljerijom kao ja sa nuklearnom fizikom. Kakva organizacija takav i predsednik. Ovi „rezervisti“ su se baš pokazali u zadnjem ratu – u bežaniji.

    • Gotovo sigurno nema veze sa artiljerijom, ali zato ima veze u stranci, a to je danas bitnije od stručnosti…

sinovoz