Foto dana Vesti Zrenjanin

Novi putevi za razvoj turizma u Specijalnom rezervatu prirode “Slano Kopovo”

Foto: Portal Webinfo

Novi pristupni putevi u Specijalnom rezervatu prirode “Slano Kopovo” kod Novog Bečeja, uskoro će se graditi, sa ciljem razvoja eko turizma.

 

Ovu investiciju realizovaće opština Novi Bečej i grad Šandorfalva iz Mađarske , u okviru projekta “Rehabilitacija zajedničkog i kulturnog nasleđa u cilju budućeg razvoja regiona”. Vrednost ovih radova je oko 80.000 evra, a biće izgrađena dva puta, jedan dužine 425 metara i drugi dugačak 1000 metara.

 

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, obraćajući se medijima povodom skorog početka radova, istakao je značaj ove investicije za lokalnu sredinu.

 

-Novi Bečej je prepoznao važnost turizma, ne manifestacionog, već konkretnog. Od eko turizma, preko kulturnog turizma, sportskog i tako dalje – naglasio je Maksimović i dodao da je rok za završetak radova početak jula.

 

Pored izgranje prilaznih puteva, predviđeno je da se, u okviru projektnih aktivnosti, na Slanom Kopovu održi i Tiska akedamija akvarela, prezentacija eko-turizma, fotosafari, ali i festival narodnog stvaralaštva “Ricsaj” i festival ždralova. Projekat se završava marta 2020. godine.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM