Foto dana Slobodno vreme

Folklorni ansambli iz brojnih zemalja ovih dana gostuju u našem gradu

Za učesnike 16. Međunarodnog festivala folklora “Lala” iz Rumunije, Slovačke, Kanade, Meksika, Tajlanda, Turske i Srbije, danas je priređen prijem u Baroknoj sali.

 

Prijem su upriličili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, direktor Kulturnog centra Goran Marinković i predsednik Kulturno – umetničkog društva “Pionir” Radovan Moldovan.

 

– Naše Kulturno – umetničko društvo steklo je brojne prijatelje i poštovaoce širom sveta, a na festivalu “Lala” upoznaju se učesnici sa raznih strana. To je i osnovni cilj ovog festivala, na kojem ove godine po prvi put učestvuju i folklorci iz Kanade, koji su deca naših iseljenika – rekao je Moldovan.

 

U ime Grada Zrenjanina, dobrodošlicu učesnicima festivala poželeo je Saša Santovac.

 

– Festival folklora “Lala”, 16. po redu, jedna je od manifestacija kojima se naš grad ponosi. Dobro došli u naš grad, koji će i ove godine biti izuzetno posećen u okviru tradicionalne manifestacije “Dani piva”. Želimo vam ugodan boravak i da nam ponovo budete dragi gosti, ne samo u okviru ovakvih manifestacija – poručio je Santovac.

 

Folklorni ansambli

 

U ime Kulturnog centra Zrenjanina goste je pozdravio direktor Goran Marinković, posebno se zahvaljujući gostima iz Kanade, kao i onima iz evropskih zemalja.

 

– Želim vam dobar provod  i da ponesete najlepše utiske iz grada na Begeju – rekao je Marinković.

 

U ime gostiju iz grada Šojmuža domaćine je pozdravio i zahvalio se na gostoprimstvu koreograf gostujućeg KUD-a iz Rumunije Danijel Bogdan.

 

– Osećamo se veoma prijatno kod vas, ukazala nam se čast da učestvujemo, ali i upoznamo više folklornih društava iz raznih zemalja. Drugi put sam u Zrenjaninu i utisci su izuzetni. Očekujem da i vi budete naši gosti – poručio je Bogdan.

 

A gradonačelnik tog grada Petru Kampjan naglasio je da želi uspostavljanje trajne saradnje sa Zrenjaninom i najavio da će se o formi te saradnje razgovarati u narednom periodu.

 

Izuzetne utiske o poseti Zrenjaninu istakli su i gosti iz Banske Bistrice, kao i folklorci iz KUD “Frula” iz kanadskog grada Kalgari.

 

Festival “Lala” organizuje se u okviru manifestacije “Dani piva” i traje još sutra.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM