Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Eko kviz “Prljavo ili čisto, nije isto” i ove godine okupio osnovce (Foto)

eko kviz

Eko kviz za osnovnoškolce, pod nazivom „Prljavo ili čisto, nije isto“, organizovalo je, po treći put, Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

Danas su održani polufinalni susreti, a nadmetali su se učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola. Sutra je finale, a pobednička ekipa našeg grada ide na polufinalno takmičenje u Soko Banju. Da podsetimo, JKP „Čistoća i zelenilo“ ovaj kviz organizuje zajedno sa beogradskim JKP „Gradska čistoća“.

 

– Reč je o edukativnom kvizu. Cilj je podizanje svesti osnovaca o značaju očuvanja životne sredine i važnosti informisanosti o reciklaži i ekologiji. Ove godine odazvalo se sedam škola iz Zrenjanina i naseljenih mesta. Mi se trudimo da naš grad bude čist i životna sredina očuvana, ali nam je potrebna i podrška sugrađana. Zbog toga je posebno važno da se i najmlađi informišu o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, ekologiji i svemu bitnom za očuvanje životne sredine – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“, koja je i članica tročlanog žirija.

 

U kvizu se nadmeću osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, „Đura Jakšić“, „2. oktobar“ i „Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina, kao i „Uroš Predić“ iz Orlovata, „Branko Ćopić“ iz Lukićeva i „Jovan Dučić“ iz Kleka.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM