Foto dana

„Dani taraških roda“ okupili brojne učesnike i goste manifestacije (Foto)

Dani taraških roda

Još jedno izdanje manifestacije „Dani taraških roda“ uspešno je realizovano a, premda je program u finalnoj verziji pretrpeo određene izmene, koncept je ostao isti.

 

Održane su kreativne i edukativne radionice, odigrane su predstave za decu i premijerno je prikazan film o Tarašu „Pod istim nebom“ reditelja Srđana Đuranovića. Tokom centralnog dana, 23. juna, nastupila su kulturno – umetnička društva iz Elemira i Kumana, a održan je i koncert rok benda „Kontrola zvuka“.

 

Dani taraških roda

 

U pesničkom višeboju učestvovalo je oko 50 đaka iz lokalne škole, kao i iz osnovnih škola iz Elemira i Melenaca, dok je 21 slikar obogatio likovnu koloniju koja od ove godine nosi naziv po svetski poznatoj vajarki rodom iz Taraša Ljubici Tapavički.

 

Etno vašar primio je 25 izlagača, a vinski sokak predstavio je osam udruženja vinogradara iz okruženja.

 

Dani taraških roda

 

Tokom Svetskog dana roda, koji je bio organizovan na obali Tise, u nedelju, 24. juna, kreativnim radionicama je prisustvovalo tridesetoro dece. Tom prilikom je održano i kratko predavanje o rodama i značaju ovog dana za njih.

 

Finalnim fudbalskim utakmicama zatvoren je program ovogodišnje manifestacije.

 

– Verujemo da su svi gosti koji su prethodna tri dana posetili Taraš, selo roda, imali priliku da uživaju i da odavde ponesu lepe uspomene – kazala je Aleksandra Marovac Cucić iz Udruženja građana „Taraške rode“.

 

Dani taraških roda

 

Podeli članak
sinovoz
FAM