• ZREPOK O POSLOVNOJ KLIMI: U plusu uprkos teškim uslovima za privređivanje

    Privrednici održali sastanak sa novinarima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Članovi „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ održali su danas, sad već tradicionalni radni doručak sa zrenjaninskim novinarima. Prilika je to da se razmene mišljenja o različitim problemima i tendencijama u društvu i lokalnoj sredini.

    Sastanak članova ZREPOK-a sa novinarima
    Sastanak članova ZREPOK-a sa novinarima

    – Članovi ZREPOK-a su u izuzetno teškim uslovima privređivanja uspeli da poslovnu godinu završe u plusu i sa 286 radnika više nego u prethodnoj godini – istakao je Steva Kočalka, predsednik „Zrenjaninskog poslovnog kruga“. – U prvih pet meseci ove godine stiže nas smanjenje plata i penzija, kao odloženo dejstvo Vladinih mera, i svi osećamo pad potrošnje i beležimo lošije rezultate, istakao je Kočalka.

    Direktor „Jovanović grupe“ Budimir Jovanović kaže da njegove firme beleže rast i proizvodnje i prodaje i da građevinska industrija doživljava procvat.

    – Posle deset godina „Neimar“ posluje u plusu i to je za mene, ali i za firmu i ovu poslovnu granu odlična vest – istakao je Jovanović.

    Predsednik ZREPOK-a Steva Kočalka i sekretarka udruženja Izabela Kiš
    Predsednik ZREPOK-a Steva Kočalka i sekretarka udruženja Izabela Kiš

    Današnji susret sa novinarima bio je prilika da „Zrenjaninski poslovni krug“ još jednom podseti na prioritete koji su među članovima kruga definisani kao najvažniji za bolje funkcionisanje grada. Uz konstataciju da Zrenjanin zaostaje u razvoju u odnosu na neke druge gradove i uz napomenu da sa gradskom vlašću od 2012. ZREPOK nema nikakvu komunikaciju, još jednom je podvučeno da su izgradnja obilaznice, povećanje efikasnosti rada administracije, izrada prostornog plana grada i akcionog plana za privlačenje investitora samo neki od prioriteta koje bi nova gradska vlast u najbržem roku morala da počne da rešava.

    A jedan od strateških pravaca u kojima bi grad mogao da se razvija jeste privlačenje IT kompanija.

    – Mnogo ulažemo u saradnju sa fakultetom „Mihajlo Pupin“ jer želimo da Zrenjanin postane grad inženjera i programera. Grad u kojem su plate 1.000 evra, a ne 300, takav Zrenjanin treba da bude – saglasni su članovi „Zrenjaninskog poslovnog kruga“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija