Ekonomija

ZREPOK FINANSIRAO PROJEKTE IZ OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Članovi ZREPOK-a

ZRENJANIN – Uoči obeležavanja Dana planete Zemlje, udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) je, u saradnji sa partnerima, tokom marta i aprila uspešno realizovao sedam projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Akcija u Mihajlovu
Akcija u Mihajlovu

Sprovedeni projekti odabrani su na osnovu javnog poziva, objavljenog 5. februara, kao i procesa ocenjivanja. Kriterijumi za bodovanje bili su cilj projekta, ciljna grupa, atraktivnost lokacije, kvalitet dostavljenog priloga, kao i dosadašnje iskustvo aplikanta. Na konkurs se prijavilo ukupno 14 organizacija, a za realizaciju odobrenih projekata izdvojeno je ukupno 240 hiljada dinara.

Glavni cilj projekata je da se na Dan planete Zemlje (22. aprila), javnost podseti na značaj prirode koja nas okružuje. ZREPOK je od dana osnivanja izdvojio preko 1,5 miliona dinara sopstvenih sredstava za projekte ozelenjavanja u regionu srednjeg Banata.

Učenici Osnovne škole „Veljko Đuričin“ iz Jarkovca su posadili perene u okviru školskog dvorišta. Nastavnici i učenici Osnovne škole „Sonja Marinković“ iz Mihajlova su pored akcije ozelenjavanja dvorišta organizovali i radionice na temu kompostiranja. Srednja poljoprivredna škola u Zrenjaninu osvežila je ambijent škole. Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu formirala je arboretum u dvorištu škole.

Mesna zajednica Srpska Crnja dobila je finasijska sredstva za pošumljavanje ovog sela, a članovi udruženja „Begejski lokvanj“ iz Žitišta dobili su podršku ZREPOK-a za projekat „Pošumljavanje jezera u Žitištu“. Mesna zajednica Sečanj je dobila donaciju za projekat „Ozelenjavanje izbegličkog naselja u Sečnju“.

Podeli članak
Tagovi