• ZRENJANINSKI POSLOVNI KRUG: Rast prihoda uprkos teškoj privrednoj situaciji

    Uručene dve „Povelje prijateljstva“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Kao i svake godine na Bogojavljenje, „Zrenjaninski poslovni krug“ je u hotelu „Vojvodina“ održao tradicionalnu svečanu Skupštinu na kojoj su javnosti predočeni rezultati poslovanja članica ovog udruženja i proglašeni ovogodišnji dobitnici „Povelje prijateljstva“ – Dejan Molnar i Branislav Grubački.

    zrepok

    – Odnedavno sam na čelu Upravnog odbora „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ i to sam shvatio kao veliku čast, ali i odgovornost – rekao je u svom obraćanju novi predsednik „Zrepoka“ Steva Kočalka. – Svesni smo da smo deo ekonomske elite ovog grada za koji moram da kažem da predstavlja jedan od lepših i boljih gradova za život. Naša je obaveza da doprinesemo da situacija u svakom segmentu funkcionisanja grada bude što bolja.

    Kao najvažniju delatnost „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ u prethodnoj, ali i u ranijim godinama, Kočalka je istakao saradnju sa Fakultetom „Mihajlo Pupin“.

    – Izvoz IT tehnologije nadmašio je izvoz poljoprivrednih proizvoda, i kvalitetan rad na Fakultetu i mladi ljudi koji se tu školuju velika su dragocenost za grad, ali i za nas kojima su stručnjaci najvažniji – rekao je Kočalka.

    Javnosti se predstavio novi član „Zrepoka“ Borivoje Umićević, vlasnik i direktor „Um-inga“. Umićević je istakao da mu je velika čast što je član ovako uglednog poslovnog udruženja i da će aktivno doprineti njegovom daljem razvoju.

    Članice „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ prošlu godinu završile su sa rastom prihoda i povećanjem broja zaposlenih.

    – Iako rezultati pokazuju rast, i prošla godina, a i ova, izuzetno su teške za poslovanje – rekao je suvlasnik „Gomeksa“ Goran Kovačević. – Nas kao privrednike raduje što je počela finansijska konsolidacija države i očekujemo kad ti poslovi budu završeni da će konačno doći bolji dani i za privredu. Znamo da izborna godina može da zaustavi investicije, ali da se našalim: u izbornoj godini uvek ima malo više para što je za nas trgovce dobra vest.

    Jedan od dobitnika „Povelje prijateljstva“ Dejan Molnar kazao je da je imao prilike da vidi nekoliko pokušaja formiranja ovakvih udruženja u gradovima Srbije i da nijedno nije uspešno kao „Zrepok“.

    – Sa gotovo svakim članom „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ veže me i dugogodišnje prijateljstvo i poslovna saradnja i zaista mi je velika čast što sam postao i zvanično njihov prijatelj – rekao je Branislav Grubački.

    Na današnjoj svečanosti bili su prisutni predstavnici političkog života grada na čelu sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i načelnikom Okruga Dušanom Šijanom, predstavnici privrednih asocijacija, medija, kulturni poslenici, kao i gotovo svi dosadašnji dobitnici „Povelje prijateljstva“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija