• ZRENJANINSKI HOTELI NA PRODAJU

    ZRENJANIN – U Zrenjaninu se trenutno prodaju tri hotela: dva u koje bi gost mogao da uđe momentalno i jedan, nezavršen. Naime, još pre pola godine za prodaju je oglašen hotel Luks na Bagljašu. Vlasnik je na startu i tražio mnogo više para, da je sada spustio na 200 hiljada evra. Ozbiljnih kupaca za hotel […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINSKI HOTELI NA PRODAJU

    ZRENJANIN – U Zrenjaninu se trenutno prodaju tri hotela: dva u koje bi gost mogao da uđe momentalno i jedan, nezavršen.

    hotel-luxotel
    Hotel „Luxotel“

    Naime, još pre pola godine za prodaju je oglašen hotel Luks na Bagljašu. Vlasnik je na startu i tražio mnogo više para, da je sada spustio na 200 hiljada evra. Ozbiljnih kupaca za hotel sa 6 soba i 4 apartmana izgleda da nema.

    Javnost se iznenadila kada je portal zrenjaninski.com objavio vest da se prodaje i nezavršen hotel u centru grada,poznatiji kao Bitevićev hotel. Zgrada sa 26 soba i 7 apartmana, nije završena tako da mora biti hotel, može da bude i nešto drugo, nudila se za 500 hiljada evra a prodavao ju je sin Anđelka Bitevića, Milan. Ozbiljnih kupaca ni na vidiku.

    Nezavršen hotel u centru grada,poznatiji kao "Bitevićev" hotel
    Nezavršen hotel u centru grada,poznatiji kao „Bitevićev“ hotel

    Pre neki dan na prodaju je ponuđen i hotel u ulici Ive Lole Ribara. Reč je prostoru od nešto više od 200 kvadrata, sa sedam soba, koji se nudi po ceni od 150 hiljada evra.

    Zašto Zrenjanin nema sreće sa hotelima?  Grad koji pretenduje da bude centar sportskog turizma, a možda i nekog drugog, trenutno ima jedan hotel, „Vojvodinu“, i bar nekoliko puta godišnje susreće sa problemom smeštaja. Zašto hotelijerstvo u Zrenjaninu nije dobar biznis? I zašto oni koji su se u taj biznis upustili, sad taj biznis napuštaju.

    Tek da podsetimo: pre dvadesetak godina, Zrenjanin je u užem centru grada imao dva hotela: već pomenut „Vojvodinu“ i manji, „Central“. U privatizaciji nisu prošli jednako: „Vojvodinu“ je kupio Petar Matijević i taj hotel i danas radi i to sa četiri zvezdice, dok se „Central“ šetao iz ruke u ruku, da bi, na kraju, završio kao prodavnica trgovinskog lanca „Idea“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]