• ZRENJANINSKA PIVARA I DALJE U STEČAJU

    ZRENJANIN – Ni dalje nije jasno, kakva je sudbina zrenjaninske pivare. Poslednja prodaja pokretne imovine pokušana je u februaru ove godine, ali to što je preostalo za prodaju, po svemu sudeći kupcima ili nije zanimljivo ili čekaju da bude još jeftinije.     Najvrednija imovina, zgrada i zemljište koje se nalazi u ulici Petra Bojovića, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINSKA PIVARA I DALJE U STEČAJU

    ZRENJANIN – Ni dalje nije jasno, kakva je sudbina zrenjaninske pivare. Poslednja prodaja pokretne imovine pokušana je u februaru ove godine, ali to što je preostalo za prodaju, po svemu sudeći kupcima ili nije zanimljivo ili čekaju da bude još jeftinije.

     

    zip sircetana
    Fabrika za proizvodnju sirćeta

     

    Najvrednija imovina, zgrada i zemljište koje se nalazi u ulici Petra Bojovića, restoran Pivnica, pogoni fabrike sirćeta, u vlasništvu su grada.

    Grad je bio taj koji je 2010. godine kada je pretila opasnost da zbog duga od 307 miliona dinara, Poreska uprava koja je stavila hipoteku nad pivarom, imovinu proda, inicirao pokretanje stečaja koji traje i danas.

    Tri godine kasnije, grad je izrazio i želju da kupi preostalu imovinu pivare što je trebalo da se nađe i na dnevnom redu skupštinskog zasedanja.

     

    Grad, naravno, nije kupio imovinu pivare a prethodnih godina pokušana je prodaja pivare u delovima. Nešto je prodato a nešto i nije.

    U zgradi pivare smešteni su “Rezervati prirode”, najavljuje se da će u jednom delu biti otvoren Muzej piva a šta je sa ostalim nekretninama, malo se zna.

    Na pitanje postavljeno Draganu Božiću, stečajnom upravniku, šta se dešava sa pogonom za proizvodnju sirćeta, koji se nalazi u ulici Stevice Jovanovića, Božić je kratko odgovorio :  Sirćetana je u vlasništvu grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija