Ekonomija YSLAJDER

ZRENJANIN ĆE BITI DEO JEDNOG OD NAJZNAČAJNIJIH SAOBRAĆAJNIH PROJEKATA

Put prema Novom Sadu

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladmir Galić najavio je da će u drumski i železnički saobraćaj Vojvodine biti uloženo 1,2 milijarde evra, kao rezultat okupljanja oko značajnih zajedničkih projekata republičke i pokrajinske vlasti.

Put prema Novom Sadu

Jedan od najznačajnijih saobraćajnih infrastrukturnih projekata mogao bi da se nazove projektom “vojvođansko ćirilično slovo P”, jer kada ti putevi budu izgrađeni zauzeće položaj u obliku slova P.

Ta važna saobraćajnica će obuhvatiti Fruškogorski koridor, odnosno brzu saobraćajnicu od Rume do Novog Sada sa tunelom kroz Frušku goru, koji će preko autoputa izlaziti na Kaćku petlju gde će se spojiti sa drugom brzom saobraćajnicom sa četiri saobraćajne trake između Novog Sada i Zrenjanina, potom će se nastaviti od Zrenjanina do Beograda, odnosno Borče, pritom će se graditi obilaznica oko Zrenjanina.

– Brza saobraćajnica između Novog Sada i Zrenjanina i Zrenjanina i Beograda nastaće proširivanjem već postojećeg puta sa dve kolovozne trake – navodi Galić.

On kaže da će proširivanje puta između Novog Sada i Zrenjanina biti jednostavnije od izgradnje Fruškogorskog koridora, jer za razliku od koridora nije potrebno da se uradi eksproprijacija koja može u znatnoj meri da otežava posao i da odugovlači vreme do početaka građevinskih radova.

Pre proširenja puta između Novog Sada i Zrenjanina, biće saniran put koji se proširuje i to na trasi od 34 kilometra. Za te namene novac je obezbedila Republička vlada, iako su brze saobraćajnice u nadležnosti Vojvodine.

– Put između Kaća i Zrenjanina je u veoma lošem stanju, nije bezbedan za saobraćaj. U saniranju tog puta će nam Republika u značajnoj meri pomoći u toku ove godine. Nadam se da će sanacija biti započeta već na proleće – kaže Galić.

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ajde vise!!!!!! Samo ispiraju usta te ovo prolece, te ono prolece….uradite vise nesto sa sanacijom puta do Žabaljske raskrsnice. Put je neophodan ljudima koji svakodnevno putuju za Novi Sad. POČNITE VIŠE SA RADOM, A NE DA ČEKAMO IZBORE I SILNA OBEĆANJA.

  • Daj,molim vas!!!!nisu u stanju da odrzavaju ni ovo sto imamo!!!do zabaljske raskrsnice prosto umislim da sam prikljucen na struju,posle raskrsnice zaboravim da li sam doš’o ili poš’o… 😀

    • bro…kakva struja…ja ne znam dal me vise boli glava ili dusa za auto, posle budem uznemiren dok ne krenem nazad…pa onda opet! 🙂

sinovoz
FAM