• ZNATE LI UOPŠTE KOJA JE OVO FIRMA I ŠTA JE BILO SA NJOM?

    ZRENJANIN – Od mnogobrojnih zrenjaninskih privatizacija, privatizacija preduzeća „Brodarstvo“ prošla je možda i najnezapaženije.     Nekako u tišini, pre 12 godina, do većinskog paketa od 70,64 odsto akcija došao je biznismen Nikola Đivanović, a „Brodarstvo“ je zatim ušlo u sastav kompanije „Dunav grupa agregati“, koja je u vlasništvu Dušana Borovice.   Poslednji pisani trag, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZNATE LI UOPŠTE KOJA JE OVO FIRMA I ŠTA JE BILO SA NJOM?

    ZRENJANIN – Od mnogobrojnih zrenjaninskih privatizacija, privatizacija preduzeća „Brodarstvo“ prošla je možda i najnezapaženije.

     

     

    Nekako u tišini, pre 12 godina, do većinskog paketa od 70,64 odsto akcija došao je biznismen Nikola Đivanović, a „Brodarstvo“ je zatim ušlo u sastav kompanije „Dunav grupa agregati“, koja je u vlasništvu Dušana Borovice.

     

    Poslednji pisani trag, vezan za finansijske transakcije, datira iz 2007. godine kada je objavljen poziv za otkup preostalih akcija „Brodarstva“. U papirima koji su pratili ovaj poziv stoji i da ponuđač, odnosno Đivanović, planira da zadrži postojeću delatnost, čak i njeno proširivanje, a da planirani otkup preostalih akcija neće ugroziti plan zapošljavanja.

     

    Od bilo kakvih poslovnih aktivnosti u nekadašnjem preduzeću odavno nema ništa. Zgrada stoji prazna i zapuštena, čuva je slabašan lokot na kapiji. Obala, odnosno pristan, nalazi se u korovu.

     

    Na internet forumima čija je tematika rečno brodarstvo može se pronaći da je zrenjaninsko „Brodarstvo“ u svojim zlatnim danima raspolagalo sa šest samohodnih brodova, tegljačem „Visočica“ i pretovarnim postrojenjem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija