Ekonomija YSLAJDER

ZNATE LI UOPŠTE KOJA JE OVO FIRMA I ŠTA JE BILO SA NJOM?

brodarstvo

ZRENJANIN – Od mnogobrojnih zrenjaninskih privatizacija, privatizacija preduzeća „Brodarstvo“ prošla je možda i najnezapaženije.

 

 

Nekako u tišini, pre 12 godina, do većinskog paketa od 70,64 odsto akcija došao je biznismen Nikola Đivanović, a „Brodarstvo“ je zatim ušlo u sastav kompanije „Dunav grupa agregati“, koja je u vlasništvu Dušana Borovice.

 

Poslednji pisani trag, vezan za finansijske transakcije, datira iz 2007. godine kada je objavljen poziv za otkup preostalih akcija „Brodarstva“. U papirima koji su pratili ovaj poziv stoji i da ponuđač, odnosno Đivanović, planira da zadrži postojeću delatnost, čak i njeno proširivanje, a da planirani otkup preostalih akcija neće ugroziti plan zapošljavanja.

 

Od bilo kakvih poslovnih aktivnosti u nekadašnjem preduzeću odavno nema ništa. Zgrada stoji prazna i zapuštena, čuva je slabašan lokot na kapiji. Obala, odnosno pristan, nalazi se u korovu.

 

Na internet forumima čija je tematika rečno brodarstvo može se pronaći da je zrenjaninsko „Brodarstvo“ u svojim zlatnim danima raspolagalo sa šest samohodnih brodova, tegljačem „Visočica“ i pretovarnim postrojenjem.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz