• Zarade ispod republičkog proseka

    …u svim opštinama srednjeg Banata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Prosečna neto zarada po zaposlenom isplaćena za mart ove godine u Srednjobanatskom okrugu iznosi 37.532 dinara i za 2,4 odsto je nominalno manja od iznosa isplaćenog u februaru ove godine, pokazala je najnovija analiza Zrenjaninske privredne komore.

    Prosečna neto zarada u Zrenjaninu nešto iznad 40.000 dinara
    Prosečna neto zarada u Zrenjaninu nešto iznad 40.000 dinara

    Prosečno isplaćena neto zarada po zaposlenom u Srednjobanatskom okrugu u martu bila je najveća u gradu Zrenjaninu i iznosila je 40.069 dinara, što je za 7,1 odsto niže od republičkog proseka, dok je najniža neto zarada u tom periodu ostvarena u opštini Žitište u iznosu od 29.420 dinara i za 31,8 odsto je niža od proseka ostvarenog u Republici Srbiji.

    Rast zarada u martu ove godine u odnosu na mesec pre toga ostvaren je jedino u opštini Žitište u iznosu od 0,1 odsto, dok je u gradu Zrenjaninu i ostalim opštinama ostvaren pad, pri čemu je najveći pad zabeležen u opštini Novi Bečej u iznosu od 6,9 odsto.

    Podaci zrenjaninske Regionalne privredne komore su pokazali i da je uočljivo da prosečno neto isplaćena zarada po stanovniku u srednjobanatskom regionu u martu ove godine zaostaje za republičkim prosekom za 23,3 odsto, dok je najniža isplaćena zarada u opštini Sečanj za 2,4 puta manja od proseka zarade po stanovniku u Srbiji.

    Kako se dodaje, takođe je zabrinjavajuća i činjenica da sve opštine u Srednjebanatskom regionu u martu ove godine ostvaruju neto zaradu po stanovniku ispod 50 odsto republičkog proseka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija