• Zahvaljujući novoj belgijskoj investiciji posao za 180 radnika

    Ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Leo D’ Aes i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano su otvorili pogon belgijske kompanije „T4B – Talent for Blinds“, koji se nalazi u proizvodnoj hali preduzeća „Alpin“, na samom ulazu u industrijsku zonu „Jugoistok – Ečka“.   Istog dana, gradonačelnik Janjić je, sa predstavnicima ove inostrane kompanije, potpisao protokol o […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zahvaljujući novoj belgijskoj investiciji posao za 180 radnika

    Ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Leo D’ Aes i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano su otvorili pogon belgijske kompanije „T4B – Talent for Blinds“, koji se nalazi u proizvodnoj hali preduzeća „Alpin“, na samom ulazu u industrijsku zonu „Jugoistok – Ečka“.

     

    Istog dana, gradonačelnik Janjić je, sa predstavnicima ove inostrane kompanije, potpisao protokol o saradnji, pošto belgijski investitor planira da kasnije izgradi sopstvenu proizvodnu halu.

     

    T4B – Talent for Blinds

     

    Kompanija „T4B“ je član belgijske porodične kompanije „Kopahom“ i bavi se proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore. Belgijanci su naglasili da planiraju da budu važan poslodavac u budućnosti u ovom delu Banata.

     

    – Kada smo razmišljali o ulaganju, bilo nam jasno da je Zrenjanin najbolja opcija za investiranje među brojnim gradovima u regionu. Početak rada kompanije nije lak, ali zahvaljujući velikoj pomoći lokalne administracije on nam je olakšan – kazao je direktor „T4B“ Rul Elfring.

     

    T4B – Talent for Blinds

     

    Kako je rečeno, u prostoru od 1.200 kvadratnih metara i na dve proizvodne linije, trenutno je zaposleno pedeset ljudi, a u planu je izgradnja potpuno novog pogona, uz proširenje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih.

     

    – Do 2020. godine u planu je zapošljavanje 180 do 200 radnika, a ukupna vrednost investicije iznosiće oko 3,5 miliona evra – napomenuo je Elfring, dodajući da su proizvodi namenjeni za plasman na zapadnoevropsko i rusko tržište.

     

    T4B – Talent for Blinds

     

    Skupština grada Zrenjanina je, inače, na poslednoj sednici, pre samo nekoliko dana, donela odluku o dodeli 5.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta, u industrijskoj zoni, ovoj kompaniji, i to za izgradnju novih proizvodnih pogona, bez naknade, a konačnu odluku o tome daće Vlada Republike Srbije.

     

    – Veliko je zadovoljstvo biti domaćin ambasadoru Belgije i privrednicima iz te zemlje, a posebno me raduje što je otvoren još jedan pogon u Zrenjaninu i što će u narednom periodu 180 Zrenjaninaca dobiti posao u toj fabrici. To je ono što vlast u Zrenjaninu radi, a to je da ispunjava obećanja. Obećali smo sugrađanima ulaganja u infrastrukturu, ali smo obećali i da ćemo ih zaposliti, i na tome intenzivno radimo. Samo prošle godine otvorili smo preko 3.000 radnih mesta u našem gradu, a ove godine imamo ugovoreno zapošljavanje više od 1.500 naših sugrađana u novim pogonima, i to će se sigurno desiti – naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić, ocenjujući to kao dobru potvrdu teze da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje.

     

    On je rekao da mu je drago što prva belgijska kompanija dolazi u naš grad, dodajući da je siguran da će ta fabrika, kao i ambasador Belgije, biti najbolji promoteri dobrih uslova koje Zrenjanin nudi investitorima.

     

    T4B – Talent for Blinds

     

    Nakon otvaranja pogona i potpisivanja ugovora, u Gradskoj bašti je održan „Dan Belgije“. Obraćajući se prisutnima, ambasador D’ Aes se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na dobrodošlici.

     

    – Veoma sam ponosam što sam prisustvovao otvaranju pogona velike belgijske kompanije. To je dobar primer partnerstva između naše dve zemlje. Neka ovo bude početak uspešne saradnje koja će doneti prosperitet i napredak i lokalnoj zajednici – rekao je ambasador.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Predala sam cv u nadi zaposlenja .Nadam se da ce te me uzeti u obzir u slucaju zaposljavanja radnika u vasoj firmi …hvala.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]