Ekonomija Vesti Zrenjanin

Za „Radijator“ nema zainteresovanih, poslovni prostor te firme u Beogradu prodat

radijator u stečaju

Za zrenjaninsku fabriku kotlova „Radijator“ u stečaju, u prvom pokušaju prodaje nije bilo zainteresovanih, ali je prodat stan u Beogradu, koji je deo imovine te firme.

 

Kako su portalu zrenjaninski.com potvrdili u kancelariji Miloša Borovčanina, stečajnog upravnika, za kupovinu firme „Radijator“ kao pravnog lica, na javnom nadmetanju održanom u Beogradu, nije bilo zainteresovanih.

 

Najznačajnija imovina koja je bila oglašena na prodaju je fabrika sa 22 objekta u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu. Fabrika se nalazi na gradskom građevinskom zemljištu od 229.808 kvadratnih metara. Na prodaju je ponuđena i kompletna oprema u fabrici za proizvodnju kotlova „Radijator“.

 

Oglašena za prodaju bila je i porodična stambena kuća u Ulici Slobodana Bursaća 2 u Zrenjaninu. Kuća se sastoji od dva stana, jednog od 55 a drugog od 32 kvadrata, dok se u dvorištu nalazi i pomoćni objekat.

 

Za javno nadmetanje bilo je prijavljeno i gradsko građevinsko zemljište u Požeškoj ulici u Zrenjaninu od 5.068 kvadrata, kao i avansi i potraživanja koje stečajni dužnik ima.
Sva imovina procenjena je na 2.074.152.655,66 dinara a početna cena na prvoj prodaji bila je 1.037.076.327,83 dinara.

 

Za drugu celinu koja se prodavala, poslovni prostor u Golsvordijevoj ulici u Beogradu, na kojoj adresi je „Radijator“ i registrovan, bilo je interesovanja. Procenjena vrednost bila je 14.154.132 dinara, a početna 7.077.066 dinara.

 

Kako su nam rekli u kancelariji stečajnog upravnika, poslovni prostor je prodat, ali kome i po kojoj ceni u ovom trenutku ne mogu da kažu, dok se ne potpiše ugovor i ne isplati novac.

 

Takođe nam je rečeno da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, stečajni upravnik u zakonskom roku oglasiti drugu prodaju ili tražiti neki drugi način unovčenja imovine „Radijatora“.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM