Ekonomija Vesti Zrenjanin

Za „Radijator“ nema zainteresovanih, poslovni prostor te firme u Beogradu prodat

radijator u stečaju

Za zrenjaninsku fabriku kotlova „Radijator“ u stečaju, u prvom pokušaju prodaje nije bilo zainteresovanih, ali je prodat stan u Beogradu, koji je deo imovine te firme.

 

Kako su portalu zrenjaninski.com potvrdili u kancelariji Miloša Borovčanina, stečajnog upravnika, za kupovinu firme „Radijator“ kao pravnog lica, na javnom nadmetanju održanom u Beogradu, nije bilo zainteresovanih.

 

Najznačajnija imovina koja je bila oglašena na prodaju je fabrika sa 22 objekta u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu. Fabrika se nalazi na gradskom građevinskom zemljištu od 229.808 kvadratnih metara. Na prodaju je ponuđena i kompletna oprema u fabrici za proizvodnju kotlova „Radijator“.

 

Oglašena za prodaju bila je i porodična stambena kuća u Ulici Slobodana Bursaća 2 u Zrenjaninu. Kuća se sastoji od dva stana, jednog od 55 a drugog od 32 kvadrata, dok se u dvorištu nalazi i pomoćni objekat.

 

Za javno nadmetanje bilo je prijavljeno i gradsko građevinsko zemljište u Požeškoj ulici u Zrenjaninu od 5.068 kvadrata, kao i avansi i potraživanja koje stečajni dužnik ima.
Sva imovina procenjena je na 2.074.152.655,66 dinara a početna cena na prvoj prodaji bila je 1.037.076.327,83 dinara.

 

Za drugu celinu koja se prodavala, poslovni prostor u Golsvordijevoj ulici u Beogradu, na kojoj adresi je „Radijator“ i registrovan, bilo je interesovanja. Procenjena vrednost bila je 14.154.132 dinara, a početna 7.077.066 dinara.

 

Kako su nam rekli u kancelariji stečajnog upravnika, poslovni prostor je prodat, ali kome i po kojoj ceni u ovom trenutku ne mogu da kažu, dok se ne potpiše ugovor i ne isplati novac.

 

Takođe nam je rečeno da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, stečajni upravnik u zakonskom roku oglasiti drugu prodaju ili tražiti neki drugi način unovčenja imovine „Radijatora“.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM