• YOUR JOB: Projekat koji ima za cilj veću zapošljivost mladih

    Karitas Srbija, u saradnji sa Biskupijskim Karitasom Zrenjanin, realizuje projekat „Your Job“, koji finansiraju Austrijska razvojna agencija i Karitas Austrije.   Zrenjanin je jedan od tri grada u Srbiji u kojima se sprovodi projekat „Your Job“. Planirano je da traje tri godine i njime će biti obuhvaćeno oko 300 mladih sa područja Zrenjanina.   „Cilj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    YOUR JOB: Projekat koji ima za cilj veću zapošljivost mladih

    Karitas Srbija, u saradnji sa Biskupijskim Karitasom Zrenjanin, realizuje projekat „Your Job“, koji finansiraju Austrijska razvojna agencija i Karitas Austrije.

     

    Zrenjanin je jedan od tri grada u Srbiji u kojima se sprovodi projekat „Your Job“. Planirano je da traje tri godine i njime će biti obuhvaćeno oko 300 mladih sa područja Zrenjanina.

     

    „Cilj projekta je da se poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada. Projekat želi da motiviše mlade, uz kampanju podizanja svesti i veće spremnosti poslodavaca da ih uključe u posao“, kažu u Karitasu Srbija.

     

    Pročitajte još: Klub bogatih čine i 353 Zrenjaninca, njihove zarade raja samo sanja

     

    Korisnici projekta su mladi od 15 do 30 godina kao teže zapošljiva kategorija, i to pre svega oni koji su dugoročno nezaposleni, korisnici socijalne pomoći, mladi s invaliditetom itd. Šira društvena zajednica je indirektni korisnik projekta.

     

    Mladima će se kroz projekat „Your Job“ omogućiti da steknu kompetencije za tržište rada, da pohađaju kurseve, imaju plaćenu stručnu praksu, kao i da konkurišu za grantove za započinjanje sopstvenog biznisa. Učešće u svim aktivnostima je besplatno.

     

    Svi zainteresovani se mogu javiti lokalnom savetniku Milici Bogdanov putem e-maila milica.bogdanov@caritas.rs i zakazati razgovor.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija