Ekonomija Vesti Zrenjanin

YOUR JOB: Projekat koji ima za cilj veću zapošljivost mladih

konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima i studentima
Foto: Pixabay

Karitas Srbija, u saradnji sa Biskupijskim Karitasom Zrenjanin, realizuje projekat „Your Job“, koji finansiraju Austrijska razvojna agencija i Karitas Austrije.

 

Zrenjanin je jedan od tri grada u Srbiji u kojima se sprovodi projekat „Your Job“. Planirano je da traje tri godine i njime će biti obuhvaćeno oko 300 mladih sa područja Zrenjanina.

 

„Cilj projekta je da se poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada. Projekat želi da motiviše mlade, uz kampanju podizanja svesti i veće spremnosti poslodavaca da ih uključe u posao“, kažu u Karitasu Srbija.

 

Pročitajte još: Klub bogatih čine i 353 Zrenjaninca, njihove zarade raja samo sanja

 

Korisnici projekta su mladi od 15 do 30 godina kao teže zapošljiva kategorija, i to pre svega oni koji su dugoročno nezaposleni, korisnici socijalne pomoći, mladi s invaliditetom itd. Šira društvena zajednica je indirektni korisnik projekta.

 

Mladima će se kroz projekat „Your Job“ omogućiti da steknu kompetencije za tržište rada, da pohađaju kurseve, imaju plaćenu stručnu praksu, kao i da konkurišu za grantove za započinjanje sopstvenog biznisa. Učešće u svim aktivnostima je besplatno.

 

Svi zainteresovani se mogu javiti lokalnom savetniku Milici Bogdanov putem e-maila milica.bogdanov@caritas.rs i zakazati razgovor.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz