• „VOJVOĐANSKA BANKA“ REAGOVALA NA VEST O PRODAJI BRODOGRADILIŠTA

    NOVI SAD – U vezi sa potencijalnom prodajom zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ u stečaju, oglasila se Vojvođanska banka, kao jedan od poverilaca, a povodom nekih tumačenja u medijima da je ona „odgovorna“ za prodaju. „Svedoci smo nedavno objavljenih članaka u medijima u vezi sa potencijalnom prodajom imovine brodogradilišta „Begej“ u stečaju, po veoma niskoj ceni, koja predstavlja 3,3 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „VOJVOĐANSKA BANKA“ REAGOVALA NA VEST O PRODAJI BRODOGRADILIŠTA

    NOVI SAD – U vezi sa potencijalnom prodajom zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ u stečaju, oglasila se Vojvođanska banka, kao jedan od poverilaca, a povodom nekih tumačenja u medijima da je ona „odgovorna“ za prodaju.

    Brodogradilište "Begej"
    Brodogradilište „Begej“

    „Svedoci smo nedavno objavljenih članaka u medijima u vezi sa potencijalnom prodajom imovine brodogradilišta „Begej“ u stečaju, po veoma niskoj ceni, koja predstavlja 3,3 procenata od procenjene vrednosti, kao i insinuacije da je Vojvođanska banka „odgovorna“ za ovu prodaju. Na prvu prodaju neposrednom pogodbom, uz javno prikupljanje ponuda, i uz mogućnost poboljšanja ponuda nakon javnog otvaranja, koja je održana 14. septembra, pristigla je samo jedna ponuda u iznosu od 21 milion dinara“, saopštila je Vojvođanska banka.

    U skladu sa Zakonom o stečaju, Odbor poverilaca je ovlašćen da donese odluku o prihvatanju ili odbijanju ponude. Vojvođanska banka je samo jedan od članova Odbora poverilaca, pored Poreske uprave, Grada Zrenjanina, Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina i predstavnika zaposlenih.

    „Vojvođanska banka će glasati protiv usvajanja ove ponude. Međutim, konačna odluka zavisi od odluke ostalih članova Odbora poverilaca. Prema našim saznanjima, sednica Odbora još nije zakazana“, dodaje se u saopštenju.

    Pročitajte ovde šta je portal zrenjaninski.com nedavno pisao o ovom slučaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]