Ekonomija Vesti Zrenjanin

Vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ prvi put se obratio Zrenjanincima

šandong linglong

Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni Zrenjanin potpisali su danas predstavnici Republičke direkcije i kineske kompanije „Šandong Linglong“.

 

Ugovor su potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ Vang Feng. Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.

 

Ovim aktom regulisana su prava i obaveze potpisnika u vezi sa zemljištem u Industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“, gde će kineski investitor graditi fabriku pneumatika.

 

– Bitno je reći da ćemo se pridržavati svih zakona Republike Srbije i lokalnih propisa, da bi na dobitku bili i radnici i građani Zrenjanina a i naša kompanija. To je pobednička kombinacija. Veoma sam srećan što ćemo u Zrenjaninu imati fabriku koja će proizvoditi visoko kvalitetne gume. Istovremeno ćemo voditi računa o zaštiti životne sredine – naglasio je Vang Feng.

 

On je napomenuo da je na potpisivanje ugovora došao direktno sa aerodroma u Beogradu, znajući da je ovo veliki dan za Zrenjanin i Srbiju. On je naš grad nazvao drugim domom, naglasivši da se oseća dobrodošlim. Feng se zahvalio i Zrenjanincima i Srbiji na podršci na ostvarenju ovog velikog projekta.

 

– Naš sledeći korak je detaljni plan projekta. Zatim ćemo početi sa prijemom radnika tehničke struke, koje ćemo poslati u Kinu na obuku – saopštio je kineski investitor. On je najavio i ispitivanje tržišta za proizvode svoje kompanije.

 

šandong linglong

 

U subotu kreće realizacija najveće grinfild investicije u Srbiji

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nije krio zadovoljstvo zbog finalizacije sporazuma o gradnji fabrike pneumatika.

 

– Ovo je istorijski trenutak za naš grad. Kineska kompanija postala je vlasnik 96 hektara gradskog građevinskog zemljišta i već u subotu krećemo sa realizacijom najveće grinfild investicije u Srbiji – naglasio je gradonačelnik Janjić.

 

Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, podsetio je da danas potpisani ugovor predstavlja realizaciju sporazuma svojevremeno potpisanog u Kini.

 

– Ovim ugovorom prenosimo pravo svojine na zemljištu površine 96 hektara, na kojem će se graditi najveća fabrika u Srbiji, na oko 500.000 kvadratnih metara. Tu će se proizvoditi najkvalitetnije gume a zaposliće se 1.200 ljudi – precizirao je Vorkapić.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

    • Prvi deo za dve godine, Potom prosirenja u jos dve faze. Zavrsetak 2025. godine, ako u medjuvremenu ne rese da jos dodatno prosire kapacitete.

  • Ostaje nam samo nada da ce i ovo biti laz kao i fabrika mercedesa,mikrocipova,delova za boing i ostale vuciceve gluposti.Ako ovo ne daj boze proradi ima svi da pomremo od otrova i smrada,a sto se tice radnika,kinezi su cuveni po tretmanu radne snage i u kini a tek ovde gde imamo robovlasnicki zakon o radu ce moci da maltretiraju ljude do mile volje.Pretpostavljam da lokalni sns funkcioneri ne planiraju da zaposle decu i rodjake kod kineskih robovlasnika.Sto se tice ekologije cuvene su scene kineza koji po sangaju i pekingu idu sa gas maskama na licu

  • Kinez u trenerci i „razdrljeni“ Janjić sa krstačom oko vrata,pravo lice budućnosti Srbije.Tražili ste gledajte.

sinovoz
FAM