• Vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ prvi put se obratio Zrenjanincima

    Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni Zrenjanin potpisali su danas predstavnici Republičke direkcije i kineske kompanije „Šandong Linglong“.   Ugovor su potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ Vang Feng. Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.   Ovim aktom regulisana su prava i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ prvi put se obratio Zrenjanincima

    Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni Zrenjanin potpisali su danas predstavnici Republičke direkcije i kineske kompanije „Šandong Linglong“.

     

    Ugovor su potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ Vang Feng. Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.

     

    Ovim aktom regulisana su prava i obaveze potpisnika u vezi sa zemljištem u Industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“, gde će kineski investitor graditi fabriku pneumatika.

     

    – Bitno je reći da ćemo se pridržavati svih zakona Republike Srbije i lokalnih propisa, da bi na dobitku bili i radnici i građani Zrenjanina a i naša kompanija. To je pobednička kombinacija. Veoma sam srećan što ćemo u Zrenjaninu imati fabriku koja će proizvoditi visoko kvalitetne gume. Istovremeno ćemo voditi računa o zaštiti životne sredine – naglasio je Vang Feng.

     

    On je napomenuo da je na potpisivanje ugovora došao direktno sa aerodroma u Beogradu, znajući da je ovo veliki dan za Zrenjanin i Srbiju. On je naš grad nazvao drugim domom, naglasivši da se oseća dobrodošlim. Feng se zahvalio i Zrenjanincima i Srbiji na podršci na ostvarenju ovog velikog projekta.

     

    – Naš sledeći korak je detaljni plan projekta. Zatim ćemo početi sa prijemom radnika tehničke struke, koje ćemo poslati u Kinu na obuku – saopštio je kineski investitor. On je najavio i ispitivanje tržišta za proizvode svoje kompanije.

     

    šandong linglong

     

    U subotu kreće realizacija najveće grinfild investicije u Srbiji

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nije krio zadovoljstvo zbog finalizacije sporazuma o gradnji fabrike pneumatika.

     

    – Ovo je istorijski trenutak za naš grad. Kineska kompanija postala je vlasnik 96 hektara gradskog građevinskog zemljišta i već u subotu krećemo sa realizacijom najveće grinfild investicije u Srbiji – naglasio je gradonačelnik Janjić.

     

    Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, podsetio je da danas potpisani ugovor predstavlja realizaciju sporazuma svojevremeno potpisanog u Kini.

     

    – Ovim ugovorom prenosimo pravo svojine na zemljištu površine 96 hektara, na kojem će se graditi najveća fabrika u Srbiji, na oko 500.000 kvadratnih metara. Tu će se proizvoditi najkvalitetnije gume a zaposliće se 1.200 ljudi – precizirao je Vorkapić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

      1. Prvi deo za dve godine, Potom prosirenja u jos dve faze. Zavrsetak 2025. godine, ako u medjuvremenu ne rese da jos dodatno prosire kapacitete.

    1. Ostaje nam samo nada da ce i ovo biti laz kao i fabrika mercedesa,mikrocipova,delova za boing i ostale vuciceve gluposti.Ako ovo ne daj boze proradi ima svi da pomremo od otrova i smrada,a sto se tice radnika,kinezi su cuveni po tretmanu radne snage i u kini a tek ovde gde imamo robovlasnicki zakon o radu ce moci da maltretiraju ljude do mile volje.Pretpostavljam da lokalni sns funkcioneri ne planiraju da zaposle decu i rodjake kod kineskih robovlasnika.Sto se tice ekologije cuvene su scene kineza koji po sangaju i pekingu idu sa gas maskama na licu

    2. Kinez u trenerci i „razdrljeni“ Janjić sa krstačom oko vrata,pravo lice budućnosti Srbije.Tražili ste gledajte.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]