Ekonomija Vesti Zrenjanin

Više ne važi poseban režim računanja rokova u upravnim postupcima

pokrajinski javni pozivi

Nacionalna služba za zapošljavanje upozorava da je ukidanjem vanrednog stanja, odnosno od 7. maja, prestao da važi poseban režim računanja rokova u upravnim postupcima.

 

Stranke, kojima je radni odnos prestao u periodu vanrednog stanja, zahtev za novčanu naknadu mogu da podnesu u roku od 30 dana, počev od 7. maja, saopštavaju iz NSZ.

 

Rokovi za podnošenje zahteva za novčanu naknadu, koji su počeli da teku pre uvođenja vanrednog stanja, prekinuti su i nisu tekli za vreme njegovog trajanja. Ovi rokovi nastavljaju da se računaju u preostalom delu, počev od 7. maja.

 

Pročitajte još: Vedrim tonovima i povoljnim cenama obojena je još jedna nedelja

 

Svi rokovi za donošenje odluka od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, a koji su istekli za vreme trajanja vanrednog stanja, produžavaju se za 30 dana, počev od 7. maja.

 

Dozvole za rad strancima, čije je važenje isteklo za vreme trajanja vanrednog stanja, nastavile su da važe sve do isteka vanrednog stanja. Rok za podnošenje zahteva za njihovo produženje je 30 dana, isto sa 7. majom kao početnim datumom.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM