• Velika tekstilna kompanija zainteresovana za ulaganje u naš grad!

    Predstavnici jedne velike južnokorejske kompanije iz oblasti tekstilne industrije posetili su Zrenjanin i tom prilikom se sastali sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima. Ova kompanija veoma je zainteresovana za ulaganje u industrijsku zonu „Jugoistok“, koju su i obišli prilikom boravka u gradu na Begeju.   „Zainteresovanost sve većeg broja investitora za ulaganje u naš […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Velika tekstilna kompanija zainteresovana za ulaganje u naš grad!

    Predstavnici jedne velike južnokorejske kompanije iz oblasti tekstilne industrije posetili su Zrenjanin i tom prilikom se sastali sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima. Ova kompanija veoma je zainteresovana za ulaganje u industrijsku zonu „Jugoistok“, koju su i obišli prilikom boravka u gradu na Begeju.

     

    „Zainteresovanost sve većeg broja investitora za ulaganje u naš grad potvrđuje sve bolja poslovna klima i uslovi za poslovanje i investiranje u Zrenjaninu. Lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Janjićem, u prethodnom periodu radila je na promovisanju industrijskih zona i potencijala grada, predstavljala je dobre uslove za poslovanje, kako za domaće tako i za strane investicije, i radila na smanjenju nezaposlenosti i povećanju standarda i kvaliteta života svojih sugrađana“, saopšteno je ovim povodom iz zrenjaninske lokalne samouprave.

     

    Rezultat tih aktivnosti su potpisani ugovori sa stranim i domaćim investitorima koji su zainteresovani za gradnju proizvodnih pogona, proširenje postojećih ili započinjanje proizvodnje u nekim od postojećih hala.

     

    Sve to dovelo je do toga da se u Zrenjaninu i okolnim mestima smanji broj nezaposlenih, a samo tokom 2017. godine, prema zvaničnim podacima, na teritoriji grada Zrenjanina otvoreno je više od 3.000 novih radnih mesta.

     

    Da je u gradu došlo do smanjenja broja nezaposlenih ukazuju i podaci zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Prema tim podacima, 1. januara 2012. godine broj lica na evidenciji, na nivou Srednjobanatskog okruga, iznosio je 19.694, od toga u Zrenjaninu 11.081, a 1. januara 2016. godine na evidenciji u Srednjobanatskom okrugu bilo je ukupno 16.872 nezaposlenih – u Zrenjaninu 8.263. Naposletku, u aprilu 2018. godine ukupan broj nezaposlenih u okrugu iznosio je 12.179 lica, a u Zrenjaninu 5.562. Iz toga proističe da je broj nezaposlenih od 2012. godine u Zrenjaninu smanjen je za 5.519 osoba.

     

    „Kako bi se stvorila mogućnost za dolazak novih investitora, u 2017. godini doneta je odluka da se industrijska zona „Jugoistok“ proširi na novih 550 hektara površine, a razlog tome je gotovo potpuna popunjenost naših industrijskih zona i spremnost da se ponudi budućim potencijalnim investitorima kompletno infrastrukturno opremljena industrijska zona“, dodaje se u saopštenju lokalne samouprave.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija