Ekonomija Vesti Zrenjanin

Važno obaveštenje za korisnike usluga Nacionalne službe za zapošljavanje

pokrajinski javni pozivi

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja. S tim u vezi, Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava korisnike da će stranke, koje nisu u mogućnosti da se za vreme trajanja vanrednog stanja prijave na evidenciju nezaposlenih i podnesu zahtev za novčanu naknadu elektronskim putem ili putem pošte, moći to da urade po prestanku vanrednog stanja. Za vreme vanrednog stanja prekinuće se računanje rokova.

 

„Smatraće se da je dostava rešenja i drugih pisanih dokumenata od strane NSZ, kod kojih počinju da teku rokovi koji se ne mogu produžiti (prekluzivni rokovi), izvršena kad istekne 15 dana od prestanka vanrednog stanja. Od ovog dana počinje računanje rokova za izjavljivanje žalbi, prigovora, drugih pravnih sredstava, kao i preduzimanje radnji koje su vezane za rokove koji se inače ne mogu produžavati. Ako je stranka blagovremeno podnela podnesak u vreme vanrednog stanja ili pre isteka 15 dana od prestanka vanrednog stanja, nije potrebno da ga ponovo podnosi“, navodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

 

Pročitajte još: Promenjeno vanredno radno vreme PerSu marketa

 

Kako je saopšteno, biće produženi i rokovi za postupanje upravnih organa (rešavanje po zahtevima, žalbama, drugim pravnim sredstvima kao i drugim podnescima stranaka). Oni će biti produženi 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

 

Sve informacije možete pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili se obratiti nadležnim filijalama putem telefona.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.