Ekonomija

Uveden stečaj u zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“

Vojvodinaput
Vojvodinaput

U zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“ uveden je stečaj, a za stečajnog upravnika imenovan je Slobodan Sudarov iz Kikinde. Ovako su odlučili Privredni sud i sudija Ljiljana Popov, nakon zahteva AIK banke kao jednog od poverilaca „Vojvodinaputa“.

 

Račun „Vojvodinaputa“ u blokadi je više od 3 godine, i to na iznos od 1,7 milijardi dinara.

 

Samo AIK banci zrenjaninsko preduzeće duguje 312,5 miliona i to delom za nevraćeni kredit, a delom kao jamac platac za kompaniju „Dunav grupa agregati“ iz Novog Sada.

 

Predstavnici AIK banke smatraju da „Vojvodinaput“ raspolaže imovinom velike vrednosti i da postoji opasnost da se ta imovina otuđi, te da jedino stečaj i zabrana raspolaganja do okončanja mogu tu imovinu sačuvati.

 

Predstavnici „Vojvodinaputa“ nisu negirali postojanje duga i finansijskih problema, ali su, protiveći se stečaju, tvrdili da imaju mnogo veće poverioce sa kojima pregovaraju, kao i da bi „Vojvodinaput“ mogao da vrati dugove samo kada bi se preduzeću omogućilo da nesmetano radi. Sada se posao obavlja u znatno smanjenom obimu.

 

Sudija je, imajući u vidu da su svi zakonski uslovi za stečaj ispunjeni, kao i činjenicu da „Vojvodinaput“ ima još dugova i poverilaca, donela rešenje o otvaranju stečaja i prvo ročište zakazala za 7. decembar. Prvo ispitno ročište zakazano je za 24. april sledeće godine.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz