• Uveden stečaj u zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“

    U zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“ uveden je stečaj, a za stečajnog upravnika imenovan je Slobodan Sudarov iz Kikinde. Ovako su odlučili Privredni sud i sudija Ljiljana Popov, nakon zahteva AIK banke kao jednog od poverilaca „Vojvodinaputa“.   Račun „Vojvodinaputa“ u blokadi je više od 3 godine, i to na iznos od 1,7 milijardi dinara.   Samo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uveden stečaj u zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“

    U zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“ uveden je stečaj, a za stečajnog upravnika imenovan je Slobodan Sudarov iz Kikinde. Ovako su odlučili Privredni sud i sudija Ljiljana Popov, nakon zahteva AIK banke kao jednog od poverilaca „Vojvodinaputa“.

     

    Račun „Vojvodinaputa“ u blokadi je više od 3 godine, i to na iznos od 1,7 milijardi dinara.

     

    Samo AIK banci zrenjaninsko preduzeće duguje 312,5 miliona i to delom za nevraćeni kredit, a delom kao jamac platac za kompaniju „Dunav grupa agregati“ iz Novog Sada.

     

    Predstavnici AIK banke smatraju da „Vojvodinaput“ raspolaže imovinom velike vrednosti i da postoji opasnost da se ta imovina otuđi, te da jedino stečaj i zabrana raspolaganja do okončanja mogu tu imovinu sačuvati.

     

    Predstavnici „Vojvodinaputa“ nisu negirali postojanje duga i finansijskih problema, ali su, protiveći se stečaju, tvrdili da imaju mnogo veće poverioce sa kojima pregovaraju, kao i da bi „Vojvodinaput“ mogao da vrati dugove samo kada bi se preduzeću omogućilo da nesmetano radi. Sada se posao obavlja u znatno smanjenom obimu.

     

    Sudija je, imajući u vidu da su svi zakonski uslovi za stečaj ispunjeni, kao i činjenicu da „Vojvodinaput“ ima još dugova i poverilaca, donela rešenje o otvaranju stečaja i prvo ročište zakazala za 7. decembar. Prvo ispitno ročište zakazano je za 24. april sledeće godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija