• USKORO ODLUKA O PROŠIRENJU SKLADIŠTA BANATSKI DVOR

    BANATSKI DVOR – „Srbijagas“ će do kraja decembra doneti odluku o proširenju podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, izjavio je savetnik generalnog direktora „Srbijagasa“ Dragiša Martinović. – Srbija može zajedno sa „Gaspromom“ da proširuje Bantski Dvor i razmišlja o novom skladištu gasa, jer jedino su skladišta gasa nešto što će nam u narednom periodu omogućiti sigurno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    USKORO ODLUKA O PROŠIRENJU SKLADIŠTA BANATSKI DVOR

    BANATSKI DVOR – „Srbijagas“ će do kraja decembra doneti odluku o proširenju podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, izjavio je savetnik generalnog direktora „Srbijagasa“ Dragiša Martinović.

    – Srbija može zajedno sa „Gaspromom“ da proširuje Bantski Dvor i razmišlja o novom skladištu gasa, jer jedino su skladišta gasa nešto što će nam u narednom periodu omogućiti sigurno snabdevanje gasom Srbije i ta odluka se očekuje do kraja decembra, odnosno u narednih petnaestak dana – rekao je Martinović na konferenciji „Ekonomist: Svet u 2017“.

    Na panelu o energetici, Martinović je u Skupštini Srbije istakao da je za „Srbijagas“ veoma važno što realizuje količine gasa koje ima sa „Gaspromom“, a koje rastu svake godine.

    – Ovo je četvrta godina u kojoj povećavamo obim kupovine i nama je drago da tržište gasa u Srbiji stabilno raste – istakao je Martinović.

    Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović je ranije izjavio da bi za Srbiju bilo najpovoljnije da se kapacitet skladišta gasa u Banatskom Dvoru sa sadašnjih 450 miliona kubnih metara proširi na milijardu kubika, jer bi tada bila „ispeglana“ neravnomerna potrošnja koju imamo, a to je da zimi trošimo više, a leti manje tog energenta.

    Naveo je i da bi sa kapacitetom skladišta od jedne milijarde kubika gasa bile ostvarene uštede i na transportu, a Srbija bi imala i skladište rezervi tog energenta. On je kazao da postoji i opcija da se skladište Banatski Dvor proširi na 750 miliona kubika gasa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]