• USKORO BRZE SAOBRAĆAJNICE NOVI SAD – ZRENJANIN I ZRENJANIN – BORČA

    NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi, razgovarali su o daljoj realizaciji projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja na teritoriji AP Vojvodine, dogovorenih na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade. Bilo je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    USKORO BRZE SAOBRAĆAJNICE NOVI SAD – ZRENJANIN I ZRENJANIN – BORČA

    NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi, razgovarali su o daljoj realizaciji projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja na teritoriji AP Vojvodine, dogovorenih na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade.

    Bilo je reči i o planu rehabilitacije i održavanja puteva, kao i o pitanjima koja se odnose na izdavanje građevinskih dozvola i procesu ozakonjenja objekata izgrađenih bez građevinskih dozvola.

    Naglasivši da je najoperativniju saradnju Pokrajinska vlada uspostavila sa Ministarstvom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Mirović je izjavio da je na sastanku dogovoreno da se zajednički pristupi izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnicu od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče, odnosno Beograda. On je dodao da će biti potpisan i odgovarajući protokol, kojim će biti precizirane zajedničke aktivnosti, sa tačno utvrđenim obavezama, njihovom dinamikom i nosiocima konkretnih zaduženja u realizaciji ovog značajnoj projekta.

    – Kao što smo zajednički gotovo priveli kraju pripremu projekta Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, tako ćemo i na ove dve važne deonice biti potpuno spremni sa projektnom dokumentacijom, da sa završetkom koridora X i XI, i Vojvodina konkuriše i zajednički sa Vladom Srbije u budućnosti pristupi izgradnji ove dve velike trase puta – rekao je Mirović i dodao da je bilo reči i o rehabilitaciji puteva na određenim putnim pravcima, koja će biti započete u narednih nekoliko nedelja.

    Zorana Mihajlović je precizirala da će protokol koji se odnosi na zajedničke aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta brzih saobraćajnica Novi Sad – Zrenjanin i Zrenjanin – Borča, odnosno Beograd, biti potpisan u narednih desetak dana. Naglasila je i da izrada projektno – tehničke dokumentacije nije jeftina i da iznosi oko 3,5 miliona evra, te da je Pokrajinska vlada spremna da učestvuje u njenom finansiranju, kao i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 5

    1. Razni gradonačelnici nekoliko godina u nazad (pa i „tekući“) pompezno najavljivaše kako će put ZR-NS biti rekonstruisan, na proleće, pa na jesen, pa na proleće, pa na jesen i tako, ako me razumete…

      1. Види се да је тренутна власт урадила много више него жути, тако да верујем да ће испунити и ово обећање. За разлику од претходника.

        1. Ова, прошла, жути, црни, све једно, све је то исто… кхм… не липши магарче… Нека не праве пројекте за шнел штрасе и аутобахнове кад нису/сте способни ни већ постојећи пут да „испеглају“, а само нека то ураде.

    2. Da li su normalni. Preko Kaca se ide u Novi Sad vise od pola godine. 500metara se radi godinu dana. Ovim tempom do Zr-a za 50 god. Npr put Topola-Rudnik ide bas brzo. A rade se potporni zidovi po nekoliko metara visine, plus asfalt. Neko se bas sa nama Vojvodjanima zeza zestoko…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija