• UMREŽAVANJE PRIVREDNIKA REŠAVA PROBLEME

    Za godinu dana učlanjeno 70 firmi u poslodavačku organizaciju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UMREŽAVANJE PRIVREDNIKA REŠAVA PROBLEME

    ZRENJANIN – Informacija da je Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina za manje od dve godine okupila 100 firmi članica, koje godišnje ostvare promet od 27,7 milijardi dinara i koje zapošljavaju 4.015 radnika, imala je velikog odjeka u ovdašnjoj javnosti. Iako se ovde o privredi ne govori ni često ni dovoljno, ovi podaci pokazuju da se privrednici na svom polju i u teškim uslovima bore da ostvare što bolje rezultate.

    Goran Nešić
    Goran Nešić

    Predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina Goran Nešić smatra da je za privredu i preduzetništvo grada najvažnije umrežavanje, kako zbog zajedničkog nastupa, tako i zbog rešavanja problema sa kojima se preduzetnici svakodnevno susreću.

    – Izuzetno nam je drago što su naši članovi prepoznali značaj i potrebu umrežavanja i što smo uspeli da za godinu dana učlanimo 70 zrenjaninskih firmi u našu poslodavačku organizaciju. Na nedavno održanoj sednici Skupštine, članovi su odlučili da se u narednom periodu fokusiramo na uspostavljanje saradnje sa lokalnom samoupravom i to je još jedan razlog da glasno zatražimo punu podršku Grada Zrenjanina na polju razvoja privrednog ambijenta u našem regionu – istakao je Nešić.

    Upravo na toj sednici, privrednici Zrenjanina i srednjeg Banata dogovorili su se da će u narednih godinu dana organizovano delovati kako bi postigli formiranje projektnog tima koji bi izrađivao projekte u korist članova Unije i lokalne privrede i konkurisao za sredstva iz pretpristupnih fondova EU.

    Sastanak privrednika i preduzetnika
    Sastanak privrednika i preduzetnika

    Neki od zacrtanih zadataka su i organizovanje pravne pomoći u oblasti radnog i kompanijskog prava i materije inspekcijkog nadzora, odnosno nastojanje da se obuke o novim zakonima ugovaraju i održavaju u Zrenjaninu, kao i saradnja sa gradskom vlasti na poslovima formiranja Privrednog saveta. Savet bi činili predstavnici privrednika i preduzetnika.

    U planu je i organizovanje ekskurzija, sportskih i sličnih događaja, kako bi članovi Unije došli u neposredni međusobni kontakt u neformalnim okolnostima.

    Na Skupštini je dogovoreno i to da se u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije i Unijom poslodavaca Vojvodine pokrene pitanje vraćanja ukinutih poreskih olakšica – umanjenja obaveze plaćanja poreza na dobit koja se ponovo investira u obavljanje delatnosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija