Ekonomija

UMREŽAVANJE PRIVREDNIKA REŠAVA PROBLEME

poljoprivreda

ZRENJANIN – Informacija da je Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina za manje od dve godine okupila 100 firmi članica, koje godišnje ostvare promet od 27,7 milijardi dinara i koje zapošljavaju 4.015 radnika, imala je velikog odjeka u ovdašnjoj javnosti. Iako se ovde o privredi ne govori ni često ni dovoljno, ovi podaci pokazuju da se privrednici na svom polju i u teškim uslovima bore da ostvare što bolje rezultate.

Goran Nešić
Goran Nešić

Predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina Goran Nešić smatra da je za privredu i preduzetništvo grada najvažnije umrežavanje, kako zbog zajedničkog nastupa, tako i zbog rešavanja problema sa kojima se preduzetnici svakodnevno susreću.

– Izuzetno nam je drago što su naši članovi prepoznali značaj i potrebu umrežavanja i što smo uspeli da za godinu dana učlanimo 70 zrenjaninskih firmi u našu poslodavačku organizaciju. Na nedavno održanoj sednici Skupštine, članovi su odlučili da se u narednom periodu fokusiramo na uspostavljanje saradnje sa lokalnom samoupravom i to je još jedan razlog da glasno zatražimo punu podršku Grada Zrenjanina na polju razvoja privrednog ambijenta u našem regionu – istakao je Nešić.

Upravo na toj sednici, privrednici Zrenjanina i srednjeg Banata dogovorili su se da će u narednih godinu dana organizovano delovati kako bi postigli formiranje projektnog tima koji bi izrađivao projekte u korist članova Unije i lokalne privrede i konkurisao za sredstva iz pretpristupnih fondova EU.

Sastanak privrednika i preduzetnika
Sastanak privrednika i preduzetnika

Neki od zacrtanih zadataka su i organizovanje pravne pomoći u oblasti radnog i kompanijskog prava i materije inspekcijkog nadzora, odnosno nastojanje da se obuke o novim zakonima ugovaraju i održavaju u Zrenjaninu, kao i saradnja sa gradskom vlasti na poslovima formiranja Privrednog saveta. Savet bi činili predstavnici privrednika i preduzetnika.

U planu je i organizovanje ekskurzija, sportskih i sličnih događaja, kako bi članovi Unije došli u neposredni međusobni kontakt u neformalnim okolnostima.

Na Skupštini je dogovoreno i to da se u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije i Unijom poslodavaca Vojvodine pokrene pitanje vraćanja ukinutih poreskih olakšica – umanjenja obaveze plaćanja poreza na dobit koja se ponovo investira u obavljanje delatnosti.

Podeli članak
sinovoz
FAM