• UMING PROŠIRUJE KAPACITETE

    U preduzeću trenutno 50, a do kraja godine još 10 radnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je danas UMING, firmu koja se bavi proizvodnjom opreme za uljarsku industriju ali i gradnjom silosa, centara za doradu semenske robe, fabrika stočne hrane.

    uming 4-Počeli smo 2003. godine kao firma koja se bavila konsaltingom i projektovanjem za uljarsku industriju ali kako se uljare ne grade svakog dana, proširili smo naš portfolio i drugim poslovima, kaže Borislav Umićević, vlasnik i direktor UMING-a. Firma se razvijala i sve što smo zarađivali mi smo reinvestirali pa smo od tri zaposlena stigli do današnjih 50. Sa nemačkom kompanijom „Petkus“ formirali smo zajedničko preduzeće „Petkus Balkan“ i zastupamo „Petkus grupu“ na području celog Balkana. Trenutno smo angažovani u Rumuniji, Mađarskoj a u Brčkom radimo na gradilištu uljare koja proširuje svoje kapacitete. Planiramo da proširimo naše proizvodne kapacitete i da se u septembru uselimo u nove pogone, istakao je Umićević.

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ističe da je obaveza grada da pomogne svim investitorima koji zapošljavaju Zrenjanince ali da je posebno zadovoljstvo kada su u pitanju – domaći ulagači.

    uming 3– Pružamo svu podršku i onima koji zapošljavaju 2000 radnika kao što je to Drekslmajer ali i firmama koje kao UMING zapošljavaju 50. Tako ćemo se ponašati i ubuduće jerje svako novo radno mesto velika stvar, istakao je Janjić.

    Privrednici često kažu da je velika pomoć države i kad ne ometa poslovanje ali naša lokalna samouprava nam je uvek bila na raspolaganju i zaista sam prezadovoljan tretmanom koje naša firma ima, dodaje Umićević. Kada završimo novi pogon, planiramo da zaposlimo još 10 radnika u stalni radni odnos, mada kada imamo posla u našim firmama radno je angažovano i 150 radnika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Sve je to lepo samo da nema tih „stručnjaka“ koji su se slikali sa Gospodinom Umićevićem. I dalje se užasavam takvih likova koji ustvari ništa neznaju da rade osim da se slikaju i lažu i obmanjuju građane Zrenjanina.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija