Ekonomija

Udruženi poslodavci – bolji rezultati

ZRENJANIN – Udruživanjem malih i srednjih preduzeća i zajedničkim nastupom pri podizanju kredita mogu se postići dobri poslovni rezultati, jedan je od zaključaka upućenih sa skupa pod nazivom „Aktuelni programi finansijske podrške iz EU fondova, povoljne kreditne linije i poslovna primena interneta“, održanog u hotelu „Vojvodina“.

Poslodavcima savetovano kako da unaprede rad
Poslodavcima savetovano kako da unaprede rad

Predsednik „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ (ZREPOK) Dragan Vidaković kazao je da učešće ovog udruženja u današnjem skupu ima za cilj da javnosti još jednom pokaže da u Zrenjaninu postoji aktivna i dobro organizovana poslovna zajednica koja nastoji da ostvari što bolju komunikaciju sa predstavnicima lokalne vlasti.

– Takođe, želi i da okupi preduzetnike i isposluje što bolje uslove kreditiranja kod banaka za ovdašnje firme, naročito za mala i srednja preduzeća – rekao je Vidaković i ukazao na primer ZREPOK-a, udruženja čije su firme, okupljene u njemu, pre šest godina zapošljavale ukupno 1.600 radnika, a danas imaju više od 3.000 zaposlenih.

Udruživanjem do boljih rezultata
Udruživanjem do boljih rezultata

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je da se ne bismo trebali oslanjati samo na strane investitore, jer u gradu na Begeju, kako je primetio, postoji dovoljno veoma kvalitetnih poslodavaca.

– Svako novo radno mesto je danas značajno. Ako poslodavci budu zadovoljni, biće i građani. Ne možemo da očekujemo da poslodavci budu nezadovoljni, a da građani budu zadovoljni. Mora i da postoji saradnja između javnog i privatnog sektora, jer u suprotnom ne možemo ni da očekujemo rezultate – napomenuo je Santovac.

On je najavio da će lokalna samouprava u narednom periodu učiniti sve kako bi pomogla ovdašnjim malim i srednjim preduzećima, takođe se slažući sa ocenom da je potrebno kvalitetno udruživanje poslodavaca sa jasnim ciljem da smanje svoje troškove rada. Santovac je dodao da će Grad tražiti načina da pomogne malim i srednjim preduzećima kroz subvencionisanje kredita.

Organizatori današnjeg skupa su, pored ZREPOK-a i Grada Zrenjanina, i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina i Societe generale banka.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.