Ekonomija YSLAJDER

U ZRENJANINU JAVNA RASPRAVA O NOVOM ZAKONU

javna rasprava
Otvaranje skupa

ZRENJANIN – Nacrt Zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti, predstavljen je danas u Zrenjaninu, prvom od tri grada u Srbiji, u kojima će biti organizovana javna rasprava o ovom zakonskom tekstu.

 

javna rasprava
Otvaranje skupa

 

Skupu, koji su organizovali Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije i Grada Zrenjanin, prisustvovao je i Aleksandar Starčević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Ministarstvu privrede, zatim Jovan Petrović, Nikola Mirković i Tanja Petrović iz Ministarstva privrede, predstavnici Regionalne privredne komore u Zrenjaninu, kao i privrednici iz regiona.

 

Javnu raspravu otvorio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je poželeo dobrodošlicu svim učesnicima, izražavajući zadovoljstvo što je Zrenjanin prvi grad u Srbiji u kojem se rasprava organizuje.

javna rasprava

 

-Zahvalan sam ljudima iz Ministarstva privrede što su procenili da Zrenjanin može da bude dobar domaćin ovoj javnoj raspravi. Dobro je da nisu javne rasprave samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već i u gradovima kao što je Zrenjanin. Siguran sam da će današnji rad biti uspešan i da će biti dosta i pitanja i sugestija – istakao je Janjić, podsećajući da je Zrenjanin više puta nagrađivan u domenu privlačenja investicija i investitora i da je proglašen za jedan od najpoželjnijih gradova za investicije a  zrenjaninska slobodna zona za jednu od osam najboljih lokacija u svetu, po start up podršci.

 

O ciljevima javne rasprave više je govorio Aleksandar Starčević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Ministarstvu privrede.

 

-Cilj javne rasprave je da se predstavio novi zakon. U pitanju je sistemski zakon koji reguliše oblast plasmana proizvoda na tržištu, sa tehničkim definisanjem samih proizvoda i postupaka kojima se ti tehnički zahtevi kontrolišu u praksi. Krajnji cilj je obezbeđivanje usaglašavanja naših proizvoda sa međunarodnim standardima i propisima, pre svega propisima Evropske unije, jer težimo hramonizaciji i učlanjenju u EU– istakao je Starčević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz