• Tržišna inspekcija kontroliše da li je roba u trgovinama propisno označena

    U skladu sa Zakonom o trgovinom, od 31. januara ove godine počela je da se primenjuje odredba člana 34. stav 8. ovog Zakona. Njome se propisuje da roba u trgovinama na malo mora biti označena mašinski čitljivom oznakom (Gtin identifikacijom, QR kodom i drugo).   „Rešenja predviđena ovim članom Zakona o trgovini trebalo bi da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tržišna inspekcija kontroliše da li je roba u trgovinama propisno označena

    U skladu sa Zakonom o trgovinom, od 31. januara ove godine počela je da se primenjuje odredba člana 34. stav 8. ovog Zakona. Njome se propisuje da roba u trgovinama na malo mora biti označena mašinski čitljivom oznakom (Gtin identifikacijom, QR kodom i drugo).

     

    „Rešenja predviđena ovim članom Zakona o trgovini trebalo bi da dodatno doprinesu povećanju nivoa zaštite potrošača i učesnika u distributivnom lancu. Trebalo bi, takođe, da dovede do unapređenja trgovine i smanjenja troškova kod svih učesnika u tom lancu. Tržišna inspekcija će kontrolisati primenu Zakona, u skladu sa planovima rada i po prijavama potrošača“, saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

     

    Pročitajte još: GSIGMA: Tržište nekretnina u poslednje dve godine beleži veliki rast

     

    Srednjobanatski upravni okrug, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zrenjanin, planira da u skorije vreme organizuje informativni sastanak u vezi sa primenom ovog Zakona, koji propisuje obavezu da roba bude deklarisana bar-kodom ili QR kodom.

     

    Za sva pojašnjenja i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Sektoru za trgovinu, usluge i politiku konkurencije. Kontakt telefon je 011/ 362 21 13 i 011/ 361 96 91. E-mail je maja.petrovic@mtt.gov.rs

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]