• Treći zrenjaninski Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi

    Treći zrenjaninski Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi najavljen je na konferenciji za novinare organizacionog odbora manifestacije. Simpozijum će se održati od 26. do 29. avgusta, po običaju u renomiranom Hotelu „Vojvodina“, u sklopu tradicionalne manifestacije „Dani piva“.   – Uspeli smo da organizujemo veoma ozbiljan stručni skup na temu piva i pivarstva, za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Treći zrenjaninski Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi

    Treći zrenjaninski Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi najavljen je na konferenciji za novinare organizacionog odbora manifestacije. Simpozijum će se održati od 26. do 29. avgusta, po običaju u renomiranom Hotelu „Vojvodina“, u sklopu tradicionalne manifestacije „Dani piva“.

     

    – Uspeli smo da organizujemo veoma ozbiljan stručni skup na temu piva i pivarstva, za koji se nadamo da će prerasti u međunarodni kongres. To je posebno značajno jer je zrenjaninski simpozijum jedini ovakav tematski skup u našoj zemlji, ali i zemljama okruženja. Ovo je događaj koji je obogatio i programsku šemu manifestacije „Dani piva“. Od značaja je i činjenica da u Zrenjanin dovodimo goste od renomea – naglasio je sekretar Organizacionog odbora trećeg Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi Vlado Dašić.

     

    Glavni organizatori simpozijuma su Udruženje pivara Srbije i Institut za ratarstvo i povrtarstvo. Glavni pokrovitelji su Grad Zrenjanin i Poljoprivredni fakultet u Beogradu, koji slavi stogodišnjicu osnivanja i rada. Na čelu naučnog odbora skupa je Viktor Nedović, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, ali i državni sekretar u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

     

    Predsednik Organizacionog odbora simpozijuma Srđan Kamenković naglasio je da će simpozijum biti podeljen po tematskim segmentima.

     

    – Biće 120 učesnika simpozijuma iz zemalja okruženja, ali i Slovačke i Češke. Prijavljen je 21 rad, tri plenarna predavanja i nekoliko postera. Pri tome, možemo da se pohvalimo da je slušanost na prethodnim simpozijumima bila na veoma visokom nivou – istakao je Kamenković.

     

    Simpozijum o pivu kao brend grada

     

    Predsednik Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina posebno je naglasio činjenicu da je u pitanju međunarodni skup.

     

    – Značajno je da će na simpozijum doći stručnjaci i poznavaoci ovih tema iz naše zemlje, ali i Slovenije, Slovačke, Češke, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije. Ovakvi skupovi su potencijal i za razvoj turizma i ekonomije. Ovo je deo programa manifestacije „Dani piva“ sa naučnim predznakom. Ovaj naučni skup možda jednog dana bude brend grada kao što je to manifestacija u okviru koje se održava – ocenio je Ljubotina.

     

    On je podsetio da malo gradova u Srbiji nosi naziv kongresnog centra. A želja da to postane i Zrenjanin, zahvaljujući ovakvim skupovima, može se oceniti kao realna.

     

    U organizacionom odboru simpozijuma je i predstavnik Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu, profesor Miodrag Kovačević. On je najavio još aktivnije učešće ove obrazovne institucije u narednim godinama.

     

    – Iduće godine mi obeležavamo važnu godišnjicu, 60 godina od osnivanja, i za simpozijum ćemo se aktivnije pripremiti i uključiti sa više od četiri rada, koliko za ovogodišnji skup prilažemo – najavio je Kovačević.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin