Ekonomija

TNG BOCE: SIGURNOST PRE SVEGA

tng-bocaZRENJANIN – Primenom poslednjeg važećeg pravilnika – uredbe stvorilo se prilično haotično stanje na tržištu TNG boca.

Ovom uredbom dosadašnji vlasnici boca su „izgubili“ svoje vlasništvo, pošto sada vlasnici boca mogu biti samo punionice – distributeri, bez obzira ko je suštinski vlasnik TNG boca.

Važnost revizije boce TNG je 10 godina, što praktično znači da se za bocu koja je u tom opsegu revizije može izvršiti zamena za punu. Novinom u uredbi, svaki distributer – punionica ima svoje obeležje, pa na zamenu prima samo svoje boce ili, pak, ako ima ugovor sa drugim distributerima može se vršiti zamena boca drugih obeležja, što je, zasad kod nas prava retkost.

Boce kojima je istekla revizija se mogu zameniti uz doplatu (za izvršenje revizije) koja sad iznosi oko 1.500 dinara po boci, uz uslov da boca ne sme biti starija od 1974. godine i da je njen proizvođač „Lifam“ ili „Đuro Đaković“, jer za te boce „Lifam“, koji jedini u Srbiji radi reviziju, ima dokumentaciju na osnovu koje može uraditi sertifikat ispravnosti boce.

Bez obzira na boce TNG, korisnici treba da obrate pažnju na svoje potrošače, odnosno na njihovu ispravnost jer oni, kao i svi tehnički uređaji, posle izvesnog vremena moraju biti servisirani. Ispravnost gumenog creva, kao i regulatora TNG, takođe treba kontrolisati i voditi računa o njihovom roku važenja, jer kad njihova funkcija otkaže problemi su izvesni. I crevo i regulator napravljeni su od gume ili su gumeni neki njihovi delovi. Guma, bez obzira da li je u funkciji ili ne, stari, tako da s vremena na vreme treba i vizuelno proveriti stanje u kom se nalaze.

Punionica „Pan gasa“ u Ulici 7. jula 22, radi 24 sata 365 dana i u svakom trenutku ima na lageru kvalitetan TNG. Takođe, na pumpi se mogu nabaviti i creva i regulatori za TNG boce.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.