• TARAŠKO PREDUZEĆE U PLANSKOM STEČAJU

    ZRENJANIN – Aleksandar Stoiljkovski, sudija Privrednog suda u Zrenjaninu, zakazao je za 7. jul ročište na kom bi trebalo da se utvrdi postoje li uslovi za otvaranje stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije u poljoprivrednom preduzeću Taraš doo.     Stečaj sa unapred pripremljenim planom reorganizacije predložilo je samo  preduzeće. Inače, direktor ovog preduzeća je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    TARAŠKO PREDUZEĆE U PLANSKOM STEČAJU

    ZRENJANIN – Aleksandar Stoiljkovski, sudija Privrednog suda u Zrenjaninu, zakazao je za 7. jul ročište na kom bi trebalo da se utvrdi postoje li uslovi za otvaranje stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije u poljoprivrednom preduzeću Taraš doo.

     

    taras

     

    Stečaj sa unapred pripremljenim planom reorganizacije predložilo je samo  preduzeće.

    Inače, direktor ovog preduzeća je Milan Repija, a članovi Upravnog odbora su Željko Lazić, Ljubomir Lazić i Ivan Rotarov iz Kikinde.

    Stručno lice angažovano od strane suda a plaćeno od strane predlagača, taraškog poljoprivrednog preduzeća, Milan Nićetin, trebalo bi da do 7. jula utvrdi ispravnost Plana reorganizacije.

     

    Taraš doo je po strukturi kapitala, većinski privatno preduzeće: 73,32 odsto kapitala je privatno ali 26,68 i dalje je društveno. Na sajtu Ministarstva privrede stoji da se javni poziv za privatizaciju preostalog dela kapitala ne može objaviti, jer su u toku aktivnosti za rešavanje sporne strukture kapitala.

    Taraš doo se bavi uzgojem žita a u podacima nije objavljeno kojom imovinom raspolaže. Preduzeće ima skelu koja je Tarašanima čija je zemlja u Bačkoj od životne važnosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija