Ekonomija YTOP

TARAŠKO PREDUZEĆE U PLANSKOM STEČAJU

taraška skela

ZRENJANIN – Aleksandar Stoiljkovski, sudija Privrednog suda u Zrenjaninu, zakazao je za 7. jul ročište na kom bi trebalo da se utvrdi postoje li uslovi za otvaranje stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije u poljoprivrednom preduzeću Taraš doo.

 

taras

 

Stečaj sa unapred pripremljenim planom reorganizacije predložilo je samo  preduzeće.

Inače, direktor ovog preduzeća je Milan Repija, a članovi Upravnog odbora su Željko Lazić, Ljubomir Lazić i Ivan Rotarov iz Kikinde.

Stručno lice angažovano od strane suda a plaćeno od strane predlagača, taraškog poljoprivrednog preduzeća, Milan Nićetin, trebalo bi da do 7. jula utvrdi ispravnost Plana reorganizacije.

 

Taraš doo je po strukturi kapitala, većinski privatno preduzeće: 73,32 odsto kapitala je privatno ali 26,68 i dalje je društveno. Na sajtu Ministarstva privrede stoji da se javni poziv za privatizaciju preostalog dela kapitala ne može objaviti, jer su u toku aktivnosti za rešavanje sporne strukture kapitala.

Taraš doo se bavi uzgojem žita a u podacima nije objavljeno kojom imovinom raspolaže. Preduzeće ima skelu koja je Tarašanima čija je zemlja u Bačkoj od životne važnosti.

Podeli članak
sinovoz
FAM