• SVEČANO OTVOREN PRVI SAJAM „MLADENCI“

    ZRENJANIN – Prvi Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije „Mladenci“ danas je svečano otvoren u sajamskoj hali „Medison“ u Zrenjaninu.     „Mladenci“ su privredno, obrazovno – vaspitna, sociološka, etno ruralna i kulturno- umetnička smotra susretanja mladih opredeljenih za život na selu.   Sajam se održava pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, odnosno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SVEČANO OTVOREN PRVI SAJAM „MLADENCI“

    ZRENJANIN – Prvi Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije „Mladenci“ danas je svečano otvoren u sajamskoj hali „Medison“ u Zrenjaninu.

     

    sajam mladenci

     

    „Mladenci“ su privredno, obrazovno – vaspitna, sociološka, etno ruralna i kulturno- umetnička smotra susretanja mladih opredeljenih za život na selu.

     

    Sajam se održava pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, odnosno Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti, a podržan je od Grada Zrenjanina i Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

     

    sajam mladenci

     

    Manifestaciju, koja će trajati do 24. marta, u vremenu od 10 do 19 časova, svečano je otvorio ministar Milan Krkobabić, u prisustvu, pokrajinskih i lokalnih funkcionera. On je istakao da Srbija i građani naše zemlje moraju da načine izbor, da li će nam državu činiti tri grada, Beograd, Novi Sad i Niš, ili 4.700 naselja, što bi bilo daleko bolje i jedino valjano.

     

    – I u svakom od tih 4.700 naselja treba da imamo zadrugu, školu, dom zdravlja i sve osnovne stvari koje čine naselje. Tada ćemo imati i mladost i decu kao najlepši ukras. Pred nama su veliki zadaci i mi ih moramo ostvariti – rekao je Krkobabić, prilikom otvaranja manifestacije.

     

    On je ocenio da se zadrugarstvo u srednjem Banatu dobro razvija i da u ovom regionu posluje 99 zadruga, od kojih 60 uspešno. On je najavio i značajnu podršku za novoformirane zadruge do 50.000 evra, a za postojeće 100.000 evra.

     

    sajam mladenci

     

    Skupu se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je naglasio da mu je drago da se ovaj sajam održava baš u renoviranoj hali „Medison“, koja je, osim za sportske aktivnosti, namenjena upravo za organizovanje ovakvih manifestacija.

     

    – Grad Zrenjanin pokušava da stimulativnim merama i projektima pomogne našim poljoprivrednim proizvođačima. Ali nije samo direktna pomoć poljoprivrednicima odlučujuća da motiviše ostanak mladih ljudi na selima, već se dobri putevi, vodovod, kanalizacija, uslovi za bavljenje sportom i druge pogodnosti moraju obezbediti i žiteljima naselja. Mi upravo to činimo, jer nismo zaboravili da pomognemo i sva 22 naseljena mesta na teritoriji našeg grada – istakao je Janjić.

     

    sajam mladenci

     

    Akademik dr Dragan Škorić, iz odbora SANU za podršku poljoprivredi, ocenio je da je za opstanak države ključna podrška seoskim sredinama i stimulisanje poljoprivrednika na udruživanje u zadruge, kao i razvoj organske proizvodnje po najvišim standardima. A pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Saša Stevanović naglasio je da je Pokrajina opredelila za ovu godinu sedam milijardi dinara za poljoprivredu, od čega 200 miliona za podršku mladim poljoprivrednicima.

     

    O značaju ovakvih manifestacija govorio je direktor pokrovitelja sajma, kompanije „PerSu“, Darko Bjeloglav.

     

    – Rado smo se odazvali pozivu organizatora sajma, jer smo odavno shvatili značaj podrške razvoju preduzetništva, a ova manifestacija je prilika da podstaknemo mlade ljude da povežu svoju proizvodnju, da se udruže sa nama trgovcima i relevantnim institucijama, kako bi olakšali i poslovanje i plasman svojih proizvoda – zaključio je Bjeloglav.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. „…da li će nam državu činiti tri grada, Beograd, Novi Sad i Niš, ili 4.700 naselja, što bi bilo daleko bolje i jedino valjano.“ Kaže g. Krkobabić!
      VRATITE VI SELIMA, 1961 ODUZETE OPŠTINE, PA ĆE SE ONA SAMA REGENERISATI- „POVRATITI“ I OŽIVETI!!!
      DOK SMO, OVAKO, POD „OKRILJEM“ ONE SULUDE INTEGRACIJE, DATI NA UPRAVLJANJE VEĆIM GRADOVIMA, NE POMAŽU NAM NI „KOŽNE ČAKŠIRE“!!!
      „TUĐA RUKA SVRAB NE ČEŠE“, ŠTO REČE LALA!!!
      PREKOR IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]