Ekonomija YSLAJDER

SVEČANO OTVOREN POGON ITALIJANSKE TEHNOSTRUKTURE (FOTO)

ZRENJANIN – Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i vlasnik Tehnostrukture Đuzepe Verna, uz prisustvo ambasadora Italije Đuzepea Mance i drugih visokih zvaničnika, svečano su danas otvorili pogon ove italijanske kompanije koja se nalazi u Industrijskoj zoni Jugoistok.

tehnostructure-2

Ponosan sam na činjenicu da zrenjaninska industrijska zona predstavlja jednu od najboljih na Balkanu što je ostvarenje vizije koju sam imao još pre više od decenije, izjavio je danas Knežević, najavljujući veliku podršku lokalnim samoupravama u opremanju industrijskih zona koje su se pokazale kao jedno od najboljih rešenja za privlačenje investicija, kako stranih tako i domaćih. – Ministarstvo privrede opredelilo je 500 miliona za ove namene, a Zrenjaninu je već odboreno 2,9 miliona istakao je Knežević.

tehnostrukture-4

Tehnostrukture je jedna od 110 italijanskih kompanija koje posluje u našoj zemlji, od kojih je najveći broj u Vojvodini. Treća je u Zrenjaninu.

Plan nam je da u našim pogonima koji se bave proizvodnjom čeličnih konstrukcija za mostove, aerodrome, tržne centre zaposlimo 70- tak Zrenjaninaca, rekao je danas Đuzepe Verna, vlasnik Tehnostrukture. – Trenutno je izabrano 20 kandidata a 15- toro ih je na obuci. Treba da nam stigne još mašina a početak proizvodnje planiramo za početak 2017. godine, naglasio je Verna i zahvalio se, pre svih, lokalnoj administraciji koja je uvek bila spremna za svaku vrstu pomoći.

Ponosni smo na činjenicu da je naša indsutrijska zona zanimljiva za investitore i spremni smo da izađemo u susret svim zahtevima jer investicja kakva je i Tehnostrukture zapošljava naše stanovništvo i puni naš budžet, konstatovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Pre svečanog presecanja vrpce ispred pogona Tehnostrukture, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i gradonačelnik Frankavile Almare, mesta odakle dolazi ova italijanska kompanija, Antonio Lućano potpisali su sporazum o saradnji dva grada.

tehnostrukture-3
Potopisivanje sporazuma

tehnostrukture-5

tehnostrukture
Ministar privrede Goran Knežević

tehnostrukture-1

Podeli članak
sinovoz
FAM