Ekonomija YSLAJDER

SVAŠTA: GIK „BANAT“ JOŠ UVEK TRAGA ZA IMOVINOM

ZRENJANIN – Zvuči neverovatno, ali stečajni postupak u zrenjaninskom Građevinsko – industrijskom kombinatu „Banat“ i dalje traje. Iako je preduzeće prodato „Intergradnji“ još pre nekoliko godina, i dalje je ostalo da se reši problem stečajne mase i da se namire poverioci.

 

gik-banat

 

Prema onome što stečajna upravnica Dragica Arsić konstatuje u kvartalnim izveštajima, koje je po zakonu obavezna da stečajnom sudiji šalje svaka tri meseca, najveći problem jeste pronalaženje imovine, identifikovanje vlasnika, upis prava svojine, a onda dalje, naravno, i njeno unovčavanje.

 

Tako su početkom godine pronađena dva stana u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu. Stanovi su i prodati pre mesec dana, neposrednom nagodbom. Takođe, prodate su i  tri njive, ali nije uspela prodaja zemljišta pod trskom, pa će se oglašavanje i pokušaji prodaje nastaviti.

 

Stečajna upravnica nastaviće proces prenosa vlasništva na garažama i poslovnom prostoru, koji su 70-tih, 80-tih i kasnijih godina prodati, a njihovi vlasnici nisu sproveli prenos prava vlasništva. Radi se o velikom broju ove imovine koja se pojedinačno identifikuje i korisnici, odnosno posednici, pismeno upućuju na sređivanje imovinskih prava kod nadležnih službi. Postoji i deo imovine koji nije ni istaknut, što zahteva veliki vremenski period radi sređivanja imovinsko – pravnih odnosa na ovoj imovini, piše u kvartalnom izveštaju stečajne upravnice Dragice Arsić.

 

Prema ovome, stečaj u GIK „Banat“ još će potrajati.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz