• SVAKI ŠESTI RAČUN PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA U BLOKADI

    ZRENJANIN – Svaki šesti račun, od ukupno 5.846 registrovanih računa preduzeća i preduzetnika na teritoriji srednjeg Banata, u blokadi je, pokazuju podaci Narodne banke Srbije, a koje je objavila zrenjaninska Regionalna privredna komora. Ukupan iznos blokade je 3,8 milijardi dinara.     U odnosu na podatke s kraja prošle godine, broj računa u blokadi povećan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SVAKI ŠESTI RAČUN PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA U BLOKADI

    ZRENJANIN – Svaki šesti račun, od ukupno 5.846 registrovanih računa preduzeća i preduzetnika na teritoriji srednjeg Banata, u blokadi je, pokazuju podaci Narodne banke Srbije, a koje je objavila zrenjaninska Regionalna privredna komora. Ukupan iznos blokade je 3,8 milijardi dinara.

     

    blokada računa

     

    U odnosu na podatke s kraja prošle godine, broj računa u blokadi povećan je vrlo malo, ali je zato iznos blokade porastao za 9,5 odsto.

     

    Najveći broj blokiranih računa je u Zrenjaninu.

     

    Do godinu dana neprekidno su nelikvidna 304 računa, dok se godinu dana i duže u blokadi nalazi 588 računa privrednih subjekata.

     

    Prema dostupnim podacima, situacija sa blokadom se pogoršava kod privrednih društava, a neki blagi pomak na bolje vidi se kod preduzetnika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija