Ekonomija YSLAJDER

SUD PROGLASIO BANKROT FABRIKE LEKOVA “JUGOREMEDIJA”!

jugoremedija

ZRENJANIN – Fabrika lekova “Jugoremedija” iz Zrenjanina je bankrotirala, i to je kraj agonije koja u ovoj kompaniji traje od uvođenja stečaja, 27. decembra 2012. godine.

jugoremedija

 

Do bankrotstva je došlo zato što podnosilac plana reogranizacije, Heta Ril Estejt iz Beograda, nije dostavila ispravljeni i dopunjeni plan reorganizacije, na šta je sudskim rešenjima u nekoliko navrata opominjana. Poslednji rok za to bio je 15. oktobar ove godine, a kako ni do tada ništa nije stiglo, sud je svojim rešenjem odlučio da, ustvari, plana reorganizacije nije ni bilo, i u tom smislu je doneo rešenje o bankrotstvu.

– Posle isteka roka za žalbu, sledeći korak je objavljivanje konkursa za izbor procenitelja vrednosti imovine. Nakon procene imovine, sledi prodaja. Realno je da prvi oglas o prodaji bude objavljen polovinom februara – kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik “Jugoremedije” Radovan Savić i dodaje da će, naravno, o svemu konačnu reč imati Odbor poverilaca.

Šta će nova procena pokazati – videćemo. Do sada su rađene tri i po jednoj, koju je uradio Gradski zavod za veštačenje iz Beograda, vrednost imovine bila je 68 miliona evra, dok je druga drastično smanjila vrednost – revizorska kuća “KPMG” našla je da imovina vredi 17 miliona evra. Stečajni upravnik imovinu je procenio na 21 milion evra. U procenama je izgubljeno nekoliko godina i ko zna koliko novaca, a na kraju se stiglo do bankrota.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Smišljeno mafijaško rešenje. Da se Zrenjanin dokrajči i uništi do kraja. Nikoga u Beogradu to ne dotiče, jer im je bio plan uništiti i opljačkati do kraja. Nažalost, uspelo im je.

  • Nini, počeo sa pljačkom, legalnom, uz pomoć “demokrata”, i Dinkića, ovaj bravar dokrajčio do daske, svojim ludostima i bahatostima i umišljenošću da nešto zna??? ili da može naučiti u vrlo kratkom roku celu ekonomiju??? neka zahvali i Srdjanu Nikoliću i drugim domaćinima, zamalo, ove kuće kako se to radi u svoju samo korist, ali ne i u korist same firme i njenog opstanka! sramotno što su uradili tako jednoj jakoj farmaceutskoj kući, stvorenoj u doba, “tiranina” Tita??? prevrće se isti u grobu!!!! lično im želim nemiran san, do kraja postojanja na planeti, svima koji su kumovali slomu same i velelepne ” Jugoremedije”, a naročito što su mnoge porodice ostavili bez hleba, u Zrenjaninu i okolini!!! sramotno i za stub stida!

sinovoz
FAM