• SUD NALOŽIO NASTAVAK STEČAJA U „DIMNIČARU“

    ZRENJANIN – Iako je pre godinu i po dana odbijen zahtev bivših radnika zrenjaninskog „Dimničara“ Svetlane Stupar, Katarine Kojčić, Milana Malinića i Slobodana Stepanova da se u ovo preduzeće uvede stečaj, stečajni postupak će ipak biti pokrenut, odnosno nastavljen po odluci Apelacionog suda. Ročište je zakazano za 16. decembar. – Od imovine u „Dimničaru“ je ostala […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SUD NALOŽIO NASTAVAK STEČAJA U „DIMNIČARU“

    ZRENJANIN – Iako je pre godinu i po dana odbijen zahtev bivših radnika zrenjaninskog „Dimničara“ Svetlane Stupar, Katarine Kojčić, Milana Malinića i Slobodana Stepanova da se u ovo preduzeće uvede stečaj, stečajni postupak će ipak biti pokrenut, odnosno nastavljen po odluci Apelacionog suda. Ročište je zakazano za 16. decembar.

    dimnicari

    – Od imovine u „Dimničaru“ je ostala samo nekadašnja upravna zgrada u Daničićevoj ulici. Ta zgrada je, po katastru, državna imovina, ali Apelacioni sud je naložio da se stečaj nastavi i prodajom zgrade namire razlučni poverioci – objašnjava za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik Radovan Savić.

    Agonija „Dimničara“ i njegovih poverilaca traje od kada je poništena privatizacija, a preduzeće vraćeno državi. Ni nekoliko pokušaja prodaje u preduzeće nije dovelo novog vlasnika, a „Dimničar“ je ostao ni na nebu ni na zemlji.

    Od 2010. godine „Dimničar“ je praktično prestao da postoji, osim što je i dalje upisan u privredni registar i što je iza njega ostalo dugova i poverilaca, među kojima je i bivši vlasnik Jovan Popović.

    Posle odluke apelacije, biće zakazana prodaja objekta. Hoće li ona uspeti i ako uspe, hoće li to biti dovoljno da se namire poverioci, ostaje da se vidi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija