Ekonomija YSLAJDER

SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE I NOVO ZAPOŠLJAVANJE

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

NOVI SAD, ZRENJANIN – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive za programe samozapošljavanja, novog zapošljavanja i javnih radova za nezaposlene sa područja AP Vojvodine.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

 

Javni poziv za program javni radovi oročen je do 15. maja, dok će javni pozivi za programe samozapošljavanje i novo zapošljavanje biti aktuelni do 28. maja.

 

Informacije o javnim pozivima sva zainteresovana lica mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje i na sajtu Pokrajinskog sekretarijata: www.spriv.vojvodina.gov.rs

 

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenima u iznosu od 182.000 do 456.000 dinara. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruže, svako pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju. Uslov za konkurisanje za ovaj program je da su nezaposleni prijavljeni na evidenciju NSZ i da su završili obuku za preduzetnike – početnike.

 

Subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica u iznosu od 183.000 do 202.000 dinara po nezaposlenom, dodeljuje se poslodavcima radi zapošljavanja nezaposlenih prijavljenih na evidenciju NSZ. Po javnom pozivu, poslodavac može podneti jedan zahtev za dodelu subvencija.

 

Javni radovi, kao mera aktivne politike zapošljavanja za radno angažovanje nezaposlenih i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, realizovaće se u oblastima socijalno – humanitarnih delatnosti, održavanja javne infrastrukture, životne sredine i prirode i u oblasti kulturnih i turističkih delatnosti. Pravo učešća na javnom pozivu za javne radove imaju udruženja koja imaju status pravnog lica odnosno upisana su u Registar APR-a. Javni radovi realizovaće se u periodu do 4 meseca.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz