• STEČAJEVI U POJEDINIM FIRMAMA NIKAKO DA SE ZAVRŠE

    ZRENJANIN – Prema poslednjim podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, na području Privrednog suda u Zrenjaninu i dalje ima rekordera u trajanju stečajnih postupaka. Najduže traje stečaj u zrenjaninskom trgovinskom preduzeću „Gvožđar“ – pokrenut je davne 2007. godine, ali zbog sudskog spora oko vlasništva nad nekadašnjom upravnom zgradom u glavnoj ulici, stečaj nikako da se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STEČAJEVI U POJEDINIM FIRMAMA NIKAKO DA SE ZAVRŠE

    ZRENJANIN – Prema poslednjim podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, na području Privrednog suda u Zrenjaninu i dalje ima rekordera u trajanju stečajnih postupaka.

    gvozdjar-upravna-zgrada
    Upravna zgada „Gvožđara“

    Najduže traje stečaj u zrenjaninskom trgovinskom preduzeću „Gvožđar“ – pokrenut je davne 2007. godine, ali zbog sudskog spora oko vlasništva nad nekadašnjom upravnom zgradom u glavnoj ulici, stečaj nikako da se okonča.

    Po dužni trajanja, „Gvožđar“ u stopu prate „Agroživ Juko“, Fabrika čarapa „Udarnik“, „Juko holding“ i Fabrika šećera.

    Od 2010. godine traje stečaj u „Mužljanskim ritovima“ i ZZ „Ečka“, kao i u Pivari, a od 2011. u IPOK-u, „Autobanatu“, GIK-u „Banat“…

    Zanimljiv je i slučaj Trgovinskog preduzeća „Banat“, koje je u stečaju od 2006. godine, ali takođe zbog placa na izlazu iz Zrenjanina prema Kleku koji nikako da nađe kupca, stečaj je i dalje aktivan.

    Najmlađi stečajevi su iz ove godine, otvoreni u „Žitoproduktu“, „Beohemiji“, „Dimničaru“, „Agroživu“ i ZZ „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine.

    Stečajevi dugo traju, s jedne strane zbog toga što preostala imovina nikako da pronađe kupca, kao što je slučaj sa upravnom zgradom „Naftagas montaže“ a, s druge strane, odbori poverilaca koji daju konačnu reč o ponudama potencijalnih kupaca najčešće nisu spremni da imovinu prodaju daleko ispod procenjene vrednosti.

    Stečaj, inače, košta. U troškove, između ostalih, spada nadoknada stečajnim upravnicima, usluge knjigovodstvenih agencija, kao i fizičko obezbeđenje tamo gde je to potrebno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija