• STEČAJ U „ŽITOPRODUKTU“ ODVIJA SE UZ DOSTA POTEŠKOĆA

    ZRENJANIN – Na poziv stečajnog upravnika zrenjaninskog „Žitoprodukta“ Dušana Lazića, za procenitelja vrednosti celokupne imovine ove firme javile su se četiri proceniteljske kuće. – Odbor poverilaca ima zakonski rok od 15 dana da izabere najpovoljniju ponudu. Ukoliko u tom roku ne donese odluku, stečajni upravnik ima pravo sam da je izabere – ističe Lazić u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STEČAJ U „ŽITOPRODUKTU“ ODVIJA SE UZ DOSTA POTEŠKOĆA

    ZRENJANIN – Na poziv stečajnog upravnika zrenjaninskog „Žitoprodukta“ Dušana Lazića, za procenitelja vrednosti celokupne imovine ove firme javile su se četiri proceniteljske kuće.

    zitoprodukt

    – Odbor poverilaca ima zakonski rok od 15 dana da izabere najpovoljniju ponudu. Ukoliko u tom roku ne donese odluku, stečajni upravnik ima pravo sam da je izabere – ističe Lazić u izjavi za portal zrenjaninski.com.

    Stečaj u „Žitoproduktu“ odvija se uz dosta poteškoća. Tako je krajem prošle godine republička Direkcija za imovinu tražila da se iz stečajne mase izdvoji kompletna imovina kojom je Direkcija raspolgala od momenta kada su vlasniku Đorđu Božiću oduzeta upravljačka prava. Sud je taj zahtev odbio, a Direkciji je ostalo da se za svoje viđenje vlasništva izbori u parnici.

    „Žitoproduktu“ je u međuvremenu isključen i gas, pa sadašnji zakupac, „Don Don“, umesto zemnog koristi tečni gas za proizvodnju. Tročlani Odbor poverilaca, od kojih su dva iz banaka, Inteze i OTP, imao je i primedbe na ugovor sa zakupcem – „Don Donom“.

    – Zakupac je u prostoru od 2011. godine, to je izuzetno ozbiljna kompanija, koja upošljava 150 ljudi i redovno plaća zakup – kaže Lazić i ističe da je nerealan bio zahtev banaka da se svake godine traži najpovoljniji zakupac.

    Lazić napominje da je zahvaljujući tom ugovoru na računu „Žitoprodukta“ u stečaju 30 milona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]