• STEČAJ U „ŽITOPRODUKTU“ NIJE ODMAKAO OD POČETKA

    ZRENJANIN – Iako uveden još početkom godine, stečaj u zrenjaninskom „Žitoproduktu“ nije se odmakao od početka. Uveden na predlog Banke Inteza, a zbog blokade računa na milijardu i dvestotine miliona dinara, i nesposobnosti da se izmiruju obaveze, jasno je već na startu bilo da ovo neće biti stečaj kao i svaki drugi. Naime, zrenjaninsko preduzeće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STEČAJ U „ŽITOPRODUKTU“ NIJE ODMAKAO OD POČETKA

    ZRENJANIN – Iako uveden još početkom godine, stečaj u zrenjaninskom „Žitoproduktu“ nije se odmakao od početka.

    Pogoni "Žitoprodukta"
    Pogoni „Žitoprodukta“

    Uveden na predlog Banke Inteza, a zbog blokade računa na milijardu i dvestotine miliona dinara, i nesposobnosti da se izmiruju obaveze, jasno je već na startu bilo da ovo neće biti stečaj kao i svaki drugi.

    Naime, zrenjaninsko preduzeće „Žitoprodukt“, kojim je proteklih šest godina upravljala država, ima svog vlasnika. Većinski vlasnik preduzeća je Đorđe Božić, biznismen iz Beograda. Božiću je 2010. godine privremeno oduzeto pravo upravljanja nad ovim, ali i još nekim preduzećima, zbog sumnji da je do novca kojim ih je kupio došao kriminalnim aktivnostima.

    Od te 2010. pa do januara ove godine, krivični postupak protiv Božića praktično nije ni počeo, a kad će se završiti, ako uopšte počne, to više niko ne može da kaže.

    Bez obzira na primedbe Božića da stečaj ne može biti otvoren, jer se ne zna ko je u stvari vlasnik preduzeća, sud nije uvažio tako da je stečaj ipak otvoren. Od januara do danas, samo je promenjen stečajni upravnik – u maju je imenovan Dušan Lazić, i više ništa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]