• STATISTIKA KAŽE DA SMO OVOLIKO ZARAĐIVALI U OKTOBRU

    ZRENJANIN – Prosečna neto zarada po zaposlenom u srednjem Banatu isplaćena za oktobar iznosi 40.585 dinara i za skoro dva odsto je nominalno manja u odnosu na prosečnu septembarsku platu, pokazuje zvanična statistika. Najveću prosečnu platu zarađuju Zrenjaninci i ona iznosi 42.590 dinara, a najmanju Novobečejci – 31.690 dinara, što je za 30 odsto niže […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STATISTIKA KAŽE DA SMO OVOLIKO ZARAĐIVALI U OKTOBRU

    ZRENJANIN – Prosečna neto zarada po zaposlenom u srednjem Banatu isplaćena za oktobar iznosi 40.585 dinara i za skoro dva odsto je nominalno manja u odnosu na prosečnu septembarsku platu, pokazuje zvanična statistika.

    novac

    Najveću prosečnu platu zarađuju Zrenjaninci i ona iznosi 42.590 dinara, a najmanju Novobečejci – 31.690 dinara, što je za 30 odsto niže od prosečne plate u Srbiji.

    Plate su u oktobru padale u svim opštinama srednjeg Banata, u opštini Sečanj čak za 7,3 odsto u odnosu na septembar. Zatim sledi Zrenjanin, gde je oktobarska plata za dva odsto manja nego septembarska, a najmanji pad zabeležen je u opštini Nova Crnja – 0,6 odsto.

    Prosečno neto isplaćena zarada po stanovniku u srednjobanatskom regionu u oktobru zaostaje za republičkim prosekom za 21,7 odsto, dok je najniža isplaćena zarada u opštini Sečanj skoro dva i po puta manja od proseka zarade po stanovniku u Srbiji.

    Čak tri opštine u srednjebanatskom regionu u oktobru su ostvarile neto zarade ispod 50 odsto republičkog proseka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija