Ekonomija YSLAJDER

“ŠINVOZ” UGOVORIO VREDNE POSLOVE SA INO PARTNERIMA

ZRENJANIN – Zrenjaninsko preduzeće za remont i proizvodnju šinskih vozila “Šinvoz” planira da krajem ove godine izgradi novi pogon od oko 5.000 kvadratnih metara u kojem će biti instalirana kompletno nova oprema. To bi, sa već adaptiranih 2.500 kvadrata pogona, trebalo da bude dovoljno proizvodnog prostora za poslove koji su ugovoreni, ali i za one koji su najavljeni.

 

šinvoz

 

– Imamo već sklopljene višegodišnje ugovore sa ino partnerima, kao i ugovor sa jednim velikim dobavljačem za autoindustriju – kaže za portal zrenjaninski.com direktor “Šinvoza” Radomir Miljuš. 

 

Ono na šta su u “Šinvozu” posebno ponosni je desetogodišnji ugovor sa velikom i čuvenom multinacionalnom kompanijom “Bombardije”, za koju će se u “Šinvozu” izrađivati kabine i krovovi za vozove, koji se posle sklapaju u nekim drugim fabrikama u Evropi. Ugovor je vredan 30 miliona evra.

 

direktor-sinvoza-radomir-miljuš
Direktor “Šinvoza” Radomir Miljuš

 

– Trenutno se u našim pogonima izrađuju alati potrebni za dalju proizvodnju – ističe Miljuš i dodaje da bi proizvodnja komponenti mogla da počne već u martu, a da se očekuje i proširenje saradnje.

 

U “Šinvozu” trenutno radi 250 ljudi, a kada krene proizvodnja za “Bombardije”, biće potrebno još 60 radnika – 50 bravara i 10 zavarivača.

 

sinvoz

 

– Prošle godine naši ljudi su bili na obuci u “Bombardijeovoj” fabrici u Češkoj i to su budući instruktori. Teško je danas naći obučene bravare, a posebno zavarivače. Zato smo u našoj fabrici opremili kabinet za obuku zavarivača. I ovom prilikom bih pozvao sve mlade ljude koji bi želeli da se bave ovim traženim, a mogu reći i plaćenim poslom, da nam se jave – kaže direktor “Šinvoza” Radomir Miljuš.

Podeli članak
sinovoz
FAM