• SINDIKAT U „DREKSLMAJERU“ ZABRINUT ZBOG ŠTRAJKA U „FIJATU“

    ZRENJANIN – Industrijski sindikat zaposlenih u nemačkoj kompaniji „Drekslmajer“, koja posluje u industrijskoj zoni u Zrenjaninu, uputio je dopis Ministarstvu privrede Republike Srbije, u kojem se izražava zabrinutost zbog štrajka u fabrici „Fijat“ u Kragujevcu, čiji je ovdašnja kompanija kooperant. Sindikat je zatražio da što pre počnu pregovori štrajkača i poslovodstva.     Štrajk u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SINDIKAT U „DREKSLMAJERU“ ZABRINUT ZBOG ŠTRAJKA U „FIJATU“

    ZRENJANIN – Industrijski sindikat zaposlenih u nemačkoj kompaniji „Drekslmajer“, koja posluje u industrijskoj zoni u Zrenjaninu, uputio je dopis Ministarstvu privrede Republike Srbije, u kojem se izražava zabrinutost zbog štrajka u fabrici „Fijat“ u Kragujevcu, čiji je ovdašnja kompanija kooperant. Sindikat je zatražio da što pre počnu pregovori štrajkača i poslovodstva.

     

    drekslmajer

     

    Štrajk u kragujevačkoj fabrici automobila, po oceni tog sindikata, može imati posledice na sve kooperante.

     

    „Zabrinuti smo dužinom trajanja štrajka i mogućim posledicama po okončanju štrajka, a koje mogu biti pogubne za sve nas, kooperante, a ne samo za zaposlene u Fijatu“, navodi se u saopštenju sindikata, dostavljenom medijima.

     

    Dodaje se sindikat zrenjaninske fabrike podržava napore Vlade Srbije da se očuvaju radna mesta u autoindustruji i da se zalaže za zajednički cilj koji će dovesti do novih investitora i proširenja te industrujske grane.

     

    Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u „Fijatu“ počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, uradi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi i naknada za prevoz van radnog vremena.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija