Ekonomija

Simone Apolloni za „Zrenjaninski“: Otvaramo pogone u vašem gradu

ZRENJANIN – Italijanska firma „Tehnostrukture“, koja je registrovana u Beogradu, ima nameru da u zrenjaninskim pogonima, u prvoj fazi, zaposli između 50 i 70 radnika, potvrdio je za portal „Zrenjaninski“ konsultat i punomoćnik vlasnika ove kompanije Simone Apolloni.

Ugovor potpisan u kabinetu gradonačelnika
Ugovor potpisan u kabinetu gradonačelnika

Apolloni je jutros sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem potpisao ugovor o kupovini građevinskog zemljišta u ovdašnjoj industrijskoj zoni na kome će, u prvi mah, biti izgrađen proizvodni pogon površine 4.000 kvadratnih metara.

– Vlasnik „Tehnostrukture“ je porodična firma srednje veličine, sa godišnjim obrtom u Italiji od oko 30 miliona evra. Bavi se proizvodnjom čeličnih konstrukcija namenjenih, između ostalog, naftnoj industriji – objasnio je za naš portal Apolloni.

On je naglasio da italijanski investitor ima nameru da u budućem periodu širi proizvodnju u Zrenjaninu, pošto ima mogućnost da kupi dodatno građevinsko zemljište, za izgradnju još jednog objekta. Planiran je izvoz konstrukcija u Ukrajinu i Rusiju, jer ova kompanija ima dosta kupaca u tim zemljama.

– Početna vrednost investicije u Zrenjaninu je između tri i četiri miliona evra, a početak izgradnje hale očekujemo već u junu, u zavisnosti od toga kada će biti spremna kompletna dokumentacija. S obzirom na to da izgradnja proizvodne hale ide veoma brzo, može se očekivati da taj posao bude završen za nekoliko meseci – istakao je Apolloni.

Gradonačelnik Janjić podseća da je ovo šesti ugovor potpisan sa investitorima u poslednjih dvadesetak dana i najavljuje da će ih uskoro biti još, čim bude ispoštovana skupštinska procedura.

– Vrlo brzo ćemo raspisati nove konkurse za prodaju građevinskog zemljišta, jer vodimo razgovore sa investitorima koji su iskazali nameru da posluju u našem gradu. Čim sve bude spremno, biće sazvana Skupština grada, pa očekujemo da odbornici podrže dolazak novih ulagača i otvaranje novih radnih mesta – poručuje Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.