• Sedam miliona dinara za stručnu praksu i javne radove

    U planu je da i ove godine iz gradskog budžeta budu finansirani projekti u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Grad Zrenjanin će finansirati stručnu praksu, javne radove i letnju stručnu praksu.   Za ove namene planirano je sedam miliona dinara.   Planirano je da se u okviru stručne prakse obuči desetoro nezaposlenih lica, i za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sedam miliona dinara za stručnu praksu i javne radove

    U planu je da i ove godine iz gradskog budžeta budu finansirani projekti u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Grad Zrenjanin će finansirati stručnu praksu, javne radove i letnju stručnu praksu.

     

    Za ove namene planirano je sedam miliona dinara.

     

    Planirano je da se u okviru stručne prakse obuči desetoro nezaposlenih lica, i za to je predviđeno tri miliona dinara. Na javnim radovima moći će da se angažuje 14 nezaposlenih lica, a za ovu namenu planirano je da se izdvoji 3,4 miliona dinara. Za letnju stručnu praksu planirano je 600.000 dinara, a u njoj će biti angažovano dvadesetoro studenata.

     

    Sredstva namenjena za organizovanje javnih radova koriste se za zarade lica uključenih u te radove, naknadu troškova dolaska i odlaska sa rada i za troškove sprovođenja javnih radova. Prioritet će imati poslodavci koji obezbeđuju zapošljavanje teže zapošljivih lica. U tu kategoriju spadaju žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima, nezaposleni u stanju socijalne potrebe i korisnici materijalnog obezbeđenja.

     

    U programu letnje stručne prakse, najbolji studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dobijaju mogućnost da stiču radno iskustvo u preduzećima na teritoriji grada Zrenjanina. Ovaj program traje tri meseca. Predviđa učešće dvadesetoro kandidata sa treće i četvrte godine TF „Mihajlo Pupin“. Kandidati će dobijati naknadu od 10.000 dinara mesečno.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]