Ekonomija

SEČANJ BAŠ ZAOSTAJE KADA JE REČ O PROSEKU PLATA!

korupcija

ZRENJANIN – U Srednjobanatskom okrugu prosečno isplaćena bruto zarada za maj iznosi 60.008 dinara, i u odnosu na prosečno isplaćenu zaradu za april nominalno je manja za 2 odsto, dok je u odnosu na maj prošle godine nominalno veća za 12,2 odsto, pokazuje analiza Momčila Nikolčića, predsednika Regionalne privredne komore Zrenjanin.

 

korupcija plata

 

Prosečna neto zarada za maj u Srednjobanatskom okrugu iznosila je 43.364 dinara i za 2,1 odsto nominalno je manja od iznosa isplaćenog u aprilu.

 

Najveću prosečnu platu primili su Zrenjaninci – 45.652 dinara, a najmanju Sečanjci – 34.209.

 

Zanimljivo je da sečanjska bruto zarada iznosi koliko republička neto. 

 

Prosečna neto isplaćena zarada po stanovniku u srednjobanatskom regionu u maju zaostaje za republičkim prosekom za 24,9 odsto, dok je najniža isplaćena zarada u opštini Sečanj za 2,5 puta manja od proseka zarade po stanovniku u Srbiji.

 

Čak tri opštine u srednjem Banatu u maju su ostvarile neto zaradu po stanovniku ispod polovine republičkog proseka.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kada će ova vlast objaviti podatke o proseku plata u realnom sektoru i posebno u javnom-parazitskom sektoru, kako bi realno mogli da vidimo koliko su plaćeni oni koji stvaraju novu vrednost i oni koji troše taj novac. Siguran sam da to ne smeju da objave pošto su to katastrofalni podaci. Ovako prodaju i dalje nebuloze i maglu građanima ove zemlje koji na žalost to još nisu u stanju da vide a svi mi to dobro osećamo.

sinovoz
FAM