• SEČANJ BAŠ ZAOSTAJE KADA JE REČ O PROSEKU PLATA!

    ZRENJANIN – U Srednjobanatskom okrugu prosečno isplaćena bruto zarada za maj iznosi 60.008 dinara, i u odnosu na prosečno isplaćenu zaradu za april nominalno je manja za 2 odsto, dok je u odnosu na maj prošle godine nominalno veća za 12,2 odsto, pokazuje analiza Momčila Nikolčića, predsednika Regionalne privredne komore Zrenjanin.     Prosečna neto […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SEČANJ BAŠ ZAOSTAJE KADA JE REČ O PROSEKU PLATA!

    ZRENJANIN – U Srednjobanatskom okrugu prosečno isplaćena bruto zarada za maj iznosi 60.008 dinara, i u odnosu na prosečno isplaćenu zaradu za april nominalno je manja za 2 odsto, dok je u odnosu na maj prošle godine nominalno veća za 12,2 odsto, pokazuje analiza Momčila Nikolčića, predsednika Regionalne privredne komore Zrenjanin.

     

    korupcija plata

     

    Prosečna neto zarada za maj u Srednjobanatskom okrugu iznosila je 43.364 dinara i za 2,1 odsto nominalno je manja od iznosa isplaćenog u aprilu.

     

    Najveću prosečnu platu primili su Zrenjaninci – 45.652 dinara, a najmanju Sečanjci – 34.209.

     

    Zanimljivo je da sečanjska bruto zarada iznosi koliko republička neto. 

     

    Prosečna neto isplaćena zarada po stanovniku u srednjobanatskom regionu u maju zaostaje za republičkim prosekom za 24,9 odsto, dok je najniža isplaćena zarada u opštini Sečanj za 2,5 puta manja od proseka zarade po stanovniku u Srbiji.

     

    Čak tri opštine u srednjem Banatu u maju su ostvarile neto zaradu po stanovniku ispod polovine republičkog proseka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Kada će ova vlast objaviti podatke o proseku plata u realnom sektoru i posebno u javnom-parazitskom sektoru, kako bi realno mogli da vidimo koliko su plaćeni oni koji stvaraju novu vrednost i oni koji troše taj novac. Siguran sam da to ne smeju da objave pošto su to katastrofalni podaci. Ovako prodaju i dalje nebuloze i maglu građanima ove zemlje koji na žalost to još nisu u stanju da vide a svi mi to dobro osećamo.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija