• Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu, traži se čak 448 radnika!

    Sajam zapošljavanja, 22. po redu, održan je danas u zrenjaninskoj hali „Medison“, a na sajmu su bili izloženi štandovi čak 36 poslodavaca koji traže 448 radnika. Sajam su posetili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, kao i direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar.     – Prvi put sam na Sajmu zapošljavanja u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu, traži se čak 448 radnika!

    Sajam zapošljavanja, 22. po redu, održan je danas u zrenjaninskoj hali „Medison“, a na sajmu su bili izloženi štandovi čak 36 poslodavaca koji traže 448 radnika. Sajam su posetili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, kao i direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar.

     

    Sajam zapošljavanja

     

    – Prvi put sam na Sajmu zapošljavanja u Zrenjaninu, a moram da istaknem da zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje ima najbolji učinak od svih filijala u pokrajini, a i procenat realizacije je najbolji, kao i postotak ostvarenja posle svakog sajma. Impozantno je što ovde imamo 36 poslodavaca koji su oglasili otvorenim 448 radnih mesta. Očigledno je da Zrenjanin brzo i ozbiljno rešava pitanje nezaposlenosti i impresivan je podatak da je ovde za godinu dana dve hiljade nezaposlenih manje – istakla je Sedlar, koja je posebno pohvalila rad direktorke zrenjaninske filijale Tatjane Mijatović.

     

    Sajam zapošljavanja

     

    A gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naglasio je da se lokalna samouprava trudi da reši nezaposlenost, kao jedan od najvećih problema u Zrenjaninu, ali i u Srbiji.

     

    – Mnogo radimo na tome da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i imamo puno  kompanija koje su kupile parcele u industrijskim zonama. Otvaraju se nove firme, i domaće i strane, ima i braunfild investicija u devastiranim objektima. Sa teritorije grada smanjen je broj nezaposlenih za dve hiljade, ali je istovremeno otvoreno tri hiljade novih radnih mesta, što govori da se zapošljavaju i radnici iz drugih sredina – naglasio je Janjić, najavljujući takav trend i u tekućoj godini i izražavajući zadovoljstvo što je ove godine manja gužva na Sajmu zapošljavanja, što potvrđuje činjenicu da je nezaposlenih manje.

     

    Sajam zapošljavanja

     

    Zadovoljna je i direktorica zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović.

     

    – Ovaj Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu biće zabeležen i po tome što imamo mnogo veći broj poslodavaca i slobodnih poslova u odnosu na prethodne godine. Nadam se da će realizacija biti dobra, a nakon šest meseci imaćemo konkretne podatke. Treba istaći i to da već u petak imamo Sajam obrazovanja i omladinskog preduzetništva – kazala je Mijatović.

     

    Sajam zapošljavanja

     

    Pekari, kuvari, šivači, tekstilni inženjeri, sve metalske struke, vozači, građevinski radnici, prodavci, najčešća su tražena zanimanja na današnjem sajmu, a od poslodavaca se istakao „Drekslmajer“, koji je tražio čak sto radnika u proizvodnji i jednog prevodioca za nemački jezik. Od poslodavaca tu su bili i „Gomex“, „Valor“, „BB trade“, Zlatar Mališa i drugi.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Napisite lepo kolike su plate, pa ako su ispod 500 evra, da znamo da su to mesta za robove, a ne za radnike!

      1. Druže ako ti se ne sviđa nemoj ni tih 500 € da tražiš, idi onda napolje pa, ako si sposoban zaradi 1.500 €, znaš svi bi mi hteli da budemo direktori evo ja prvi…ali mi izgleda ne ide.

        Ovde svi traže posao i mole da ga ne nađu, onda sedi kući za džabe, ćuti pokrij se!

        Ćutim i radim kao taj „rob“ što si rekao u tom bednom (kakav god da je) Draksu za tih 300 € i motam kablove i ako imam školu i sve, ali džaba kako je tako je ovde ja ne mogu bolje, vezane ruke bato, da mogu radio bih negde drugde, ali tu sam….

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]